Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Radionica ‘Što je glas u plesu?’

Radionica ‘Što je glas u plesu?’

ZPC vas poziva da sudjelujete na radionici "Što je glas u plesu?" koju će održati Jule Flierl od 02. do 06. listopada 2017. godine, u terminu od 10 do 13 sati.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, no potrebno je rezervirati svoje mjesto, poslati cv i prijaviti se na e-mail adresu info@zagrebackiplesnicentar.hr.

Prvi dio posvećen je fizičkom aspektu uporabe glasa i tijela. Počet će somatskim pristupom glasu i osvijestiti vibriranje tijela pri izvođenju monotonih zvukova, prepoznati anatomske reakcije i raditi na sinergiji izvođenja i slušanja. Sljedeći korak bit će sinhroniziranje, razdruživanje i ometanje povezanosti kretanja i nepomičnosti, vokalnog izražavanja i tišine.

U drugom dijelu radionice proučit ćete uporabu glasa u plesnoj umjetnosti i upoznati se s povijesnim značenjem plesača koji se izražava i zvukom. Polazišna točka bit će zvukovni plesovi Valeske Gert, samoprozvane prve plesne vokalistice na svijetu, nastali 1920-ih. Jule Flierl podijelit će sa sudionicima njezine radne materijale, na temelju kojih će sudionici kroz vođene improvizacije i uz pomoć koreografskih alata i sami izvoditi „zvukovne“ plesove.

Ova radionica suvremenim plesačima nudi nova performativna oruđa i političku i povijesnu svijest o glasu plesača, te ih poziva da ta oruđa učine i jednim od vlastitih izražajnih sredstava.

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE