Search
Close this search box.

Zadnja prije nego odem

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Autorski projekt kojim dramska umjetnica Lada Bonacci istražuje vlastito dugogodišnje bivanje i nebivanje na hrvatskoj kazališnoj sceni postavljajući sebi i gledateljima pitanja o motivaciji, ustrajnosti, smislu i besmislu.
autorski tim funkcija
Ivan Tokinautor teksta
Tea Kantocikostimograf
Tara Ivaniševićautor videa
Tara Ivaniševićfotograf
Tara Ivaniševićautor grafičkog oblikovanja
Silvia Marchigumjetnički suradnik na projektu
Marino Frankolaoblikovatelj svjetla
Lada Bonacciautor
izvođači uloge
Lada Bonacci

Autorica i izvođačica Lada Bonacci u solo izvedbi koja balansira na granici fizičkog teatra, komedije, performansa, klaunerije, dramskog izričaja i stand-upa, istražuje intimne zakutke svoje duše. Pritom razotkriva svoju ranjivost i pretvara je u izvedbenu snagu, univerzalno ljudsku, u kojoj se svatko u publici lako može prepoznati.

Ladi Bonacci poticaj za stvaranje predstave dala je koronakriza koja je dodatno ugrozila njezin te živote drugih samostalnih dramskih umjetnika. Zato je predstava doslovce stvarana ni iz čega. Čak su i predmeti koji se koriste na sceni, uz one pronađene u Zagrebačkom plesnom centru, iz glumičina stana.

U predstavi se koristi tekst Molekuli Ivana Tokina. Svjetlost je oblikovao Marino Frankola, a kostim Tea Kantoci. Video, fotografiju i vizuale potpisuje Tara Ivanišević. Pomoć i podršku projektu dala je plesna umjetnica Silvia Marchig.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE