Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Može li se kazališnom predstavom svrgnuti predsjednika države?

Može li se kazališnom predstavom svrgnuti predsjednika države?

...pitanje iz naslova postavili su si nagrađivani kontroverzni dokumentarist Michael Moore i broadwayski hitmejker Michael Mayer, a rezultat bismo trebali saznati - uskoro.
Share on facebook
Share on twitter

The Terms of My Surrender iliti Uvjeti moje predaje naslov je solo projekta kojim će Michael Moore ovog ljeta debitirati na Broadwayu, a uz to i pokušati srušiti s vlasti Donalda Trumpa.

Naime, projekt za koji sam Moore kaže da neće biti monodrama, ni stand-up, ni lecture performance, već 'elaborarirana kazališna izvedba', podnaslovljen je upravo pitanjem iz naslova 'Može li se kazališnom predstavom svrgnuti predsjednika države?' Da stvar bude bolja, predstava će se izvoditi na sceni kazališta Belasco koje je samo par blokova udaljeno od Trump tornja, u samom srcu korporativne, financijske i medijske Amerike.

'Ako već mislim  izvoditi na sceni ono što sam planirao, nema boljeg mjesta za to', kaže Moore opisujući sadržaj predstave kao 'priču o zemlji koja je za predsjednika upravo izabrala luđaka' i sad se mora nositi s posljedicama.

Moore je za projekt angažirao i zanimljiv autorski tim, pa će tako režiju potpisati dokazani tvorac broadwayskih hitova i dobitnik nagrade Tony, Michael Mayer (Spring Awakening, Hedwig and the Angry Inch). scenograf predstave je David Rockwell, također dobitnik nagrade Tony, dok će se iskusonoj producentici Carole Shorenstein Hays pridružiti i tvrtka IMG Original Content, kojoj će to biti prvi izlet u kazališne vode.

Već i sama najava projekta izazvala je golem interes javnosti, i to ne samo zbog Mooreove reputacije već i zbog činjenice da je bio jedan od rijetkih lijevih aktivista koji su predvidjeli Trumpovu pobjedu na izborima. Hoće li i predstava biti jednako proračanska stanovnici New Yorka i njihovi gosti moći će predpremiejrno provjeriti od 28. srpnja, a premijerno od 10. kolovoza na sceni Belasco, na kojoj bi Uvjeti moje predaje trebali pred gledalištem od preko 1000 mjesta igrati - 12 tjedana.

,

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI