Naslovnica > PREDSTAVE > Jesus Christ Superstar

Jesus Christ Superstar

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Komedija na repertaor vraća veliki hit Andrew Lloyda Webbera, ali u izvorniku - na engleskom jeziku.

Jesus Christ Superstar je rock opera iz 1970. godine koju je skladao Andrew Lloyd Webber, a stihove napisao Tim Rice. Izvorno je snimljena kao konceptualni album prije debuta na Broadwayu 1971.

Predstava tematizira biblijski prikaz posljednjih sedam dana života Isusa iz Nazareta, a osobita pozornost posvećena je odnosu običnih ljudi prema Isusu i prema događajima oko njega, pri čemu su dva glavna predstavnika tih odnosa Juda (okreće se od svojega učitelja i postaje izdajnikom) i Marija Magdalena (obraćena grešnica koja u Isusa ima neograničeno povjerenje). Tu su još i Pilat (ustuknut će pred svjetinom i osuditi Isusa, premda ne vidi nikakve njegove krivice), Petar (Isusa će tri puta zanijekati), kralj Herod (razočaran i bijesan jer mu Isus nije pokazao ni jedno od čuda o kojima je slušao) i drugi. Narod koji okružuje Isusa, slavi ga, poziva ga da ga liječi ili da mu bude vođa; kad ga ugleda uhićena i pretučena, okrene se protiv njega, izruguje mu se i traži da ga se raspne...

Izvorna produkcija bila je nominirana za 5 nagrada Tony, ali nije osvojili niti jednu, što je nije spriječilo da postane međunarodni hit, izazivajući pri tome i brojne kontroverze, prije svega u brojnim vjerskim zajednicama.

U sezoni 2018/2019 Jesus Christ Superstar se vraća na repertoar Komedije i to u izvorniku na engleskom jeziku.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter