Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Danas odluka o Bogdanićevom razrješenju

Danas odluka o Bogdanićevom razrješenju

Goran Golovko potvrdio je da je Kazališnom vijeću HNK-a uputio prijedlog za razrješenjem Dinka Bogdanića s dužnosti v. d. ravnatelja Baleta. Kazališno vijeće o tome odlučuje u utorak, 31. svibnja.
Share on facebook
Share on twitter

Zbog ponovljenih pritužbi na neke aspekte njegova ponašanja, Kazališno vijeće HNK Split danas će odlučivati o razrješenju Dinka Bogdanića.

Bogdanić se prije nekoliko mjeseci našao se pod optužbama rumunjske balerine Alexandre Bertea koja ga je teretila za uvrede, no unatoč tome što je Radničko vijeće HNK-a i Sindikat zaposlenih u kulturi tražilo njegovu smjenu, ostao je na svom radnom mjestu.

Hina javlja da je u najnovijem slučaju balerina Tea Jelić navodno prijavila Bogdanića da ju je vrijeđao u prvoj polovici travnja te potom još nekoliko puta. U kazalištu je pokrenuta procedura kako bi se utvrdilo što se točno dogodilo. Jednoj od incidentnih situacija svjedočio je i sindikalni povjerenik pa su nakon toga i Sindikat i balerina Jelić zatražili da se i situacija riješi.

U baletnim kuloarima se kao Bogdanićev mogući naslijednik na mjestu ravnatelja splitskog baleta spominje nacionalni baletni prvak Svebor Sečak. On je neko vrijeme bio v.d. ravnatelja zagrebačkog baleta, nakon odlaska Irene Pasarić i prije dolaska Leonarda Jakovine.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI