Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > 11. Hrvatski kazališni showcase

11. Hrvatski kazališni showcase

Hrvatski centar ITI organizira Hrvatski kazališni showcase, smotru kazališnih i plesnih predstava zanimljivih za strane selektore, nastalih u rasponu od jedne godine, a program će se održati od 21. do 25. travnja 2016.
Share on facebook
Share on twitter

Na ovogodišnji program dolazi petnaest stranih kuratora i selektora iz Alžira, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Izraela, Turske i Velike Britanije.

Ove godine Hrvatski kazališni showcase ostvaren je u suradnji s programom Platforma.hr. U četiri dana Hrvatski centar ITI predstavit će stranim selektorima devet kazališnih i plesnih predstava. U kazališni dio uvrštene su predstave: '#radninaslovantigona', redateljice Renata Carola Gatica, 'Crna knjiga', Boruta Šeparovića, 'Hoerspiel: mala igra za slušanje i gledanje', autorice Pavlice Bajsić Brazzoduro te 'Od terora. Od borbe. Od boli. Rasplitanje.', redateljice i autorice Marina Petković Liker.

Plesni dio čine 'Task (15 i 17)', projekt koji predstavlja vrstu eksperimentalnog okvira – igre kroz suautorstvo umjetnika (autora i reaktora), te plesne predstave: 'Karnevalski šator hrđa na večernjem povjetarcu', autorice i izvođačice Sonje Pregrad, 'Starost (Alzheimer Cafe)', u koreografiji Mirjane Preis i 'Displaced', u produkciji umjetničke organizacije Tala.

https://www.teatar.hr/wp-content/uploads/images/Showcase-2016-web-NOVO-1.pdf

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE