Naslovnica > VIJESTI > Hrvatski kazališni showcase 2021.

Hrvatski kazališni showcase 2021.

Ovogodišnji Showcase hrvatskog kazališta održat će se u Zagrebu od 7. do 11. listopada.
Share on facebook
Share on twitter

Selektorica programa je predsjednica Hrvatskog centra ITI Željka Turčinović koja ističe “iako Hrvatski kazališni showcase kao Centar radimo od 2005. godine, prošlu smo godinu morali po prvi puta, zbog globalne epidemije, otkazati program, a ove godine ga s travnja premjestiti u listopad u stalnom strahu od strožih epidemioloških mjera. Dodatna otežavajuća okolnost za showcase dogodila se 22. ožujka 2020. kada je Zagreb zadesio razoran potres koji je zaustavio rad mnogih kazališta koja su bila oštećena, a neka i zatvorena. Nadam se da su neprilike iza nas, a ja sam pokušala složiti program koji je smanjenog obima budući da je i objektivno bilo manje novih predstava i produkcija u izvedbenim umjetnostima jer se, ipak, najveća živost u teatru događa upravo u glavnom gradu Hrvatske. Ipak, sve uvrštene predstave znakovite su za hrvatski teatar i nadam se informativne za naše goste koji dolaze upoznati naš teatar, pisati o njemu te uspostaviti suradnju sa svojim kazališnim sredinama.”

Showcase otvara predstava 'Dobro je ništa' u režiji Olje Lozice i produkciji Teatra &TD, zatim će selektori moći pogledati ove godine jedinu selektiranu plesnu predstavu 'Gore' Zagrebačkog plesnog ansambla koja je na rasporedu u subotu. Isti dan na rasporedu je Gavellina predstava 'Hotel Zagorje' u režiji Anice Tomić. Zadnji dan Showcasea posvećen je predstavama novog kazališnog prostora Kunst Teatra pa će selektori moći pogledati predstavu Ivora Martinića 'Bilo bi šteta da biljke krepaju' te 'Vic o Sizifu' Ivana Planinića.

Program je podržan od strane Ministarstva kulture i medija RH te Grada Zagreba.

Showcase-knjizica-web-2021
ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI