Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Ženski ‘Hamlet’ u kinu

Ženski ‘Hamlet’ u kinu

U sklopu obilježavanja 400. godišnjice smrti Williama Shakespearea, u Zagrebu imate priliku pogledati jednu od najboljih prošlogodišnjih šekspirijanskih izvedbi.
Share on facebook
Share on twitter

Dok se u Dubrovniku zahuktavaju pripreme za prvu lokalnu produkciju Hamleta u kojoj će naslovnu ulogu igrati žena, u zagrebačkom MSU u suradnji sa British Councilom možete pogledati snimku jedne od najboljih takvih izvedbi u recentnoj prošlosti.

Riječ je o Hamletu s Maxine Peak u naslovnoj ulozi, a kojem smo vam detaljno pisali lani ovdje.

Bila je to najveća senzacija ne samo početka sezone na sceni Manchester's Royal Exchange, nego ako je vjerovati britanskim kazališnim kritičarima, i jedna od najboljih inscenacija tog teksta uopće.

Frankcom, kažu kreira prvo mainstream feminističko kazalište u Engleskoj, pa je prije poigravanja spolovima u Hamletu isto učinila i u predstavama Posljednji dani Troje i Orlando. U Hamletu je pak osim naslovne, ženama namijenila i uloge Kralja, Polonija, grobara i Rosencrantza.

Snimku u MSU možete pogledati u subotu, 23. travnja od 19 sati.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI