Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Tko je najvjernija kazališna gledateljica?

Tko je najvjernija kazališna gledateljica?

Znali smo da postoji vjerna kazališna publika, ali priča o ženi koja svaki dan 25 godina ide u kazalište je nevjerojatna. Ako je želite gledati na filmu, podržite kampanju mladog latvijskog filmaša!
Share on facebook
Share on twitter

Matīss Kaža, latvijski je student filma na New York University, pokrenuo je crowfunding kampanju na platformi Kickstarter  kako bi snimio dokumentarni film o starici koja dvadeset i pet godina svakodnevno odlazi u kazalište, tjedno pogleda prosječno 11 predstava, a od kazališta se odmara se samo za Božić. Takva priča moguća je samo u New Yorku, gdje je Kaža upoznao sedamdesetsedmogodišnju Nicki Cochrane u malom kazalištu na Off-Broadwayju. Nicki Cochrane, podrijetlom iz Indije, svakodnevno putuje iz Queensa na Manhattan kako bi posjetila kazalište, a prati ga neselektivno - podjednako je zanimaju velike produkcije, kao i skromnije produkcije Off-Broadwayja.

S obzirom da je kazalište u New Yorku skup sport, Nicki Cochrane uglavnom pokušava dobiti ulaznice s popustom, a kad joj to ne pođe za rukom, stoji ispred kazališta s natpisom “One Ticket Please”. Uglavnom joj uspijeva ući u kazališta, ali slovi i za jednu od najnepoželjnijih osoba njujorškog kazališta - gospođa Cochrane, prema svjedočenjima kazališne zajednice, sklona je i ulaziti u kazalište bez ulaznice i biti prilično neugodna prilikom zahtijevanja ulaznica, zbog čega joj je u neka kazališta i - zabranjen ulaz. Kazalištarci su stoga skeptični prema filmu, za koji vjeruju da će gospođu Cochrane ipak prikazati u pozitivnom svjetlu, iako je autor, koji i u kampanji navodi kako postoji i problematična strana njene strasti prema kazalištu, spreman razgovarati s njima. Mladi Matiss Kaža, kojem je ovo dokumentarni debi, kaže kako je snimanje filma o kompleksnoj ličnosti kao što je Cochrane (koja je visokoobrazovana i govori čak 11 jezika) možda najteže iskustvo u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

Već i kratka najava filma, u kojoj Cochrane kratko govori o svojoj strasti, koja joj je postala važnija i od vlastite djece, obećava priču o jednoj živopisnoj osobi vrijednu gledanja.  Ukoliko podržite film s deset dolara, dobit ćete svoju kopiju filma koji bi trebao biti dovršen do rujna 2016. godine.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE