Naslovnica > VIJESTI > MJUZIKL I OPERA > Novi mjuzikl autora ‘Prijatelja’

Novi mjuzikl autora ‘Prijatelja’

David Crane i Marta Kauffman poznati su nam kao autori najpopularnijeg sitcoma svih vremena, Prijatelja. Kako izgleda njihov izlet u glazbeno kazalište, provjerite u nastavku teksta.
Share on facebook
Share on twitter

David Crane i Marta Kauffman dugogodišnji su prijatelji i autori TV serije Prijatelji, zaslužni za redefiniranje televizijskih formata početkom 20. stoljeća i činjenicu da sve humoristične serije neminovno doživljavaju usporedbu upravo s dugovječnim Prijateljima. Za svoj doprinos televiziji ove su godine nagrađeni i nagradom za životno djelo ceha holivudskih scenarista. Manje je poznato da je njihova suradnja upravo krenula u kazališnim vodama te da su autori niza (ne pretjerano popularnih) mjuzikla, za koje je glazbu redovito pisao Michael Skloff, suprug Marte Kauffman i autor naslovne pjesme iz Prijatelja.

Dok autorski tandem sprema dugoočekivani reunion šestero prijatelja, njihov posljednji mjuzikl Rapunzel (odnosno Matovilka) nakon više izvedbi u Sjedinjenim Američkim Državama, doživjet će i svoju britansku premijeru. Kao i prethodni uratci kreativnog trojca, mjuzikl je zaobišao Broadway (na kojem se navodno uskoro sprema Disneyjeva kazališna adaptacija filmskog hita Tangled, koji se trenutno izvodi na kruzerima), dok ga u Velikoj Britaniji sa zadovoljstvom najavljuju kao duhoviti obiteljski mjuzikl.

Kao i Disneyjeva verzija, mjuzikl tandema Crane-Kauffman donekle je suvremena interpretacija bajke o Matovilki, ispunjena humorom koji je jednako primamljiv i djeci i roditeljima. Nakon londonske premijere početkom veljače, mjuzikl će dva mjeseca putovati Velikom Britanijom, a s obzirom na malu podjelu i jednostavne tehničke zahtjeve, upravo je takvom izvođenju prvenstveno i namijenjen.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI