Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > HNK Split u Pragu

HNK Split u Pragu

Hrvatsko narodno kazalište Split gostovat će u Pragu izvedbom dramske predstave 'Preobrazba'.
Share on facebook
Share on twitter

Preobrazba će 10. prosinca igrati na sceni tamošnjeg uglednog kazališta Činoherní klub. Prvo je to gostovanje splitskog kazališta u Pragu i to s dramatizacijom jednog od najznačajnijih djela cjelokupne svjetske književnosti, pripovijetke Preobrazba znamenitog Pražanina Franza Kafke.

Autor dramatizacije i redatelj predstave Ivan Plazibat premijerno je komad postavio u ožujku 2012. na Sceni 55. komornoj pozornici splitskog HNK, a predstava je gostovala, između ostalog, na Gavellinim večerima, u Ljubljani, Mariboru, Novoj Gorici, a na Festivalu glumca 2013. godine Nikša Arčanin dobio je nagradu Ivo Fici kao najbolji mladi glumac.

Kazalište Činoherní klub praško je dramsko kazalište koje su 1965. godine osnovali redatelj Ladislav Smoček i dramaturg Jaroslav Vostrý, a koje je uskoro nakon osnivanja postalo jedno od najpopularnijih kazališta u Pragu. Brojni članovi ansambla bili su i slavni protagonisti novog vala češkog filma kasnih šezdesetih godina prošlog stoljeća, što je dodatno doprinijelo popularnosti kazališta. Činoherní klub i danas je jedno od najuglednijih praških kazališta.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE