Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > ZKM u Moskvi

ZKM u Moskvi

Nakon nagrade na 'Festivalu bez prijevoda', Zagrebačko kazalište mladih zaputilo se u mitski grad svih kazalištaraca. U Moskvu, u Moskvu!
Share on facebook
Share on twitter

Predstava Hamlet nastala po drami Williama Shakespearea, u režiji Olivera Frljića, u izvedbi  Zagrebačkog kazališta mladih gostuje 18. i 19. studenoga na NET festivalu u Moskvi, u Kazališnom centru Mejerholjd.

Festival NET (Novo europsko kazalište) kazališni je festival koji od 1998. godine uz potporu Ministarstva kulture Ruske Federacije i partnerstvo Fundacije Mikhail Prokhorov, kulturnoj i najširoj ruskoj javnosti predstavlja originalni pogled na suvremeni međunarodni teatarski prostor.

Kao ruski kazališni „prozor u Europu“, NET Festival ima zadatak svake godine lokalnoj zajednici (a riječ lokalno u ruskom kontekstu dobiva daleko širi smisao) otkriti nova značajna imena, a kroz njih i trendove u suvremenoj kazališnoj misli i estetici uopće.

Hamlet u čitanju Olivera Frljića i produkciji Zagrebačkog kazališta mladih bit će prvo predstavljanje hrvatskog kazališta uopće u okviru NET Festivala od njegovog osnutka. S dvije izvedbe, hrvatski Hamlet će na istoj pozornici naše umjetnike postaviti uz bok onima koje Europska kulturna javnost već naziva najvećima, kao što su Thomas Ostermeier (Schaubühne/Berlin), Michael Thalheimer, Katie Mitchell, Ivo van Hove (Tonnelgroup/Amsterdam) ili Peter Brook ( Bouffes du Nord/Paris).

ZKM na ovo gostovanje odlazi netom nakon što je nagrađen na 20. Jugoslavenskom pozorišnom festivalu. Tamo je, naime Vedranu Živoliću uručena nagrada za najbolju sporednu mušku ulogu za njegovu kreaciju u predstavi #radninaslovantigona, dok je pak posebnu nagradu žirija na istom festivalu osvojila Životinjska farma HNK u RIjeci.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI