Naslovnica > MEDIATEKA > VIDEOTEKA > Les Misérables

Les Misérables

Najdugovječniji mjuzikl na West Endu jučer je proslavio tridesetu obljetnicu premijere, a mi vam donosimo snimku koncerta povodom 10. obljetnice!
Share on facebook
Share on twitter

Les Misérables, mjuzikl skladatelja Claude-MIchela Schönberga i libretista Alaina Boublila svoj je život započeo kao konceptualni album, a nakon francuske praizvedbe 1980., album je 1983. došao u ruke Camerona Mackintosha. Praizvedba na West Endu odigrala se 8.10.1985. godine, a mjuzikl je unatoč poražavajućim kritikama postao globalni fenomen, s izvedbama u više od 40 zemalja svijeta, filmskom adaptacijom nagrađenom Oscarom i titulom najdugovječnije produkcije na West Endu, i druge najdugovječnije produkcije nekog mjuzikla na svijetu. Zanimljivo je da je prije produkcije na West Endu mjuzikl bio izveden u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog i produkciji kazališta Komedija, a mnoge druge kuriozitete o mjuziklu za vas smo skupili ovdje.

Tim povodom donosimo vam snimku koncerta održanog povodom 10. obljetnice mjuzikla u Royal Albert Hallu u Londonu. The Dream Cast in Concert okupio je doistao zvjezdanu podjelu - Colm Wilkinson kao Jean Valjean, Michael Ball kao Marius Pontmercy, Judy Kuhn kao Cosette, Lea Salonga kao Éponine, Ruthie Henshall kao Fantine, a sve to uz Royal Philharmonic Orchestra pod ravnanjem Davida Charlesa Abella i u režiji Gavina Taylora. Dok iščekujemo snimku koncerta povodom 30. obljetnice, kojim se dobar dio originalne postave vratio na scenu, uživajte u ovoj izvedbi.

https://www.youtube.com/watch?v=ETCSccuPqbk

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI