Naslovnica > VIJESTI > INFO > Pop-up marketing HNK Split

Pop-up marketing HNK Split

Nizom "kulturnih incidenata" članovi ansambala HNK Split pokušali su zainteresirati studente tamošnjeg Sveučilišta za programe svoje kuće.
Share on facebook
Share on twitter

Na splitskim fakultetima i drugim mjestima Sveučilišta u Splitu koje koriste studenti, tijekom današnjeg dana nenajavljeno su se pojavili umjetnici iz HNK Split i izveli različite programe s ciljem promoviranja kazališne sezone 2015/2016. među studentima.

Na Fakultetu građevine, arhitekture i geodezije glumac Marijan Nejašmić Banićizveo je scenu iz predstave Čudo u Poskokovoj Dragi' 'vjenčavši' nasumce prozvanu studenticu i studenta. Na Ekonomskom fakultetu su na predavanju iz računovodstva zapjevali operni solisti, na FESB-u je zasvirao Splitski gudački kvartet, na Medicini je kratki koncert održao jazz sastav predvođen Sašom Jakelićem, a na Pravnom fakultetu je tijekom predavanja u dvoranu 'upao' Zbor HNK i počastio studente ulomkom iz opere Nabucco.

Uzbudljivo ej bilo i u menzi FGAG-a, u kojoj su tijekom ručka Andrea Mladinić i Nikša Arčanin odglumili žestoku svađu, dok je na Ekonomiji u velikom amfiteatru Antonija Teskera otpjevala ariju iz Male Floramye, Mate Akrap jednu iz Spli'skog akvarela, mezzosporanistica Ivana Srbljan kao Carmen 'zavodila' studente koketirajući i dijeleći ruže, a Vladimir Garić sve to zaključio izvedbom skladbe O sole mio.

Ovim akcijama najavljena je suradnja HNK Split i Sveučilišta u Splitu, koju su tijekom dana na konferenciji za novinare predstavili rektor Šimun Anđelinović i intendant Goran Golovko.

"Studenti su reagirali izuzetno pozitivno i s oduševljenjem, iz predavaonica su izlazili ozarena lica. Na Pravnom fakultetu je jedna studentica zahvalila dekanu kazavši kako se za vrijeme nastupa naježila", rekao je Goran Golovko.

"Kroz odvijanje kulturnih događanja želimo postići da zgrade ožive. S tim ciljem, kao i u želji popularizacije umjetnosti među studentima, ubuduće će se ispiti glume organizirati kao javne predstave na sastavnicama Sveučilišta, postavljat će se studentske izložbe i slično", najavio je Anđelinović.

Suradnja s kazalištem se, naglasio je, proširuje jer potpisani sporazum uključuje tri razine: institucionalnu, stvaranje zajedničkog proizvoda za opće dobro i internacionalnu.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI