Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Prva Eurijala ili povratak Eurokaza festivalskom formatu

Prva Eurijala ili povratak Eurokaza festivalskom formatu

Iako je prije par godina samoinicijativno ukinuo vlastiti festival, Eurokaz ovih dana pokreće jedan posve novi.
Share on facebook
Share on twitter

Kad je 2013. objavila da će to izdanje festivala ujedno biti i posljednje, te da će se Eurokaz ubuduće transformirati u produkcijsku kuću, Gordana Vnuk kao jedan od razloga te drastične odluke navela je i "prijeko potrebnu defestivalizaciju kulturnog života".

Ili ista nije moguća ili je sirenski zov festivala jači, no ovih dana Eurokaz demantira svoje , tek dvije godine stare reformske namjere, i najavljuje mini festival pod imenom Eurijala "na kojem će se moći vidjeti nekoliko inozemnih gostovanja kao i rezime predstava Eurokazove produkcije".

Objašnjeje ide i dalje i glasi ovako:

"Eurijala je dakle svojevrsni potpis i popis Eurokazove sezone, a predstave će biti okupljene oko različitih tematskih cjelina. Na ovogodišnjoj, prvoj Eurijali daje se uvid u programski profil partnerskih institucija i umjetnika s kojima Eurokaz surađuje i planira surađivati."

Prvo gostovanje u sklopu Eurijale bit će predstava Manipulacije prema konceptu Bojana Jablanovca koji je s grupom Via negativa već nekoliko puta gostovao na Eurokaz festivalu.

'Manipulacije' su nastale u koprodukciji Via Negative (Ljubljana), Csiky Gergely Állami Magyar Színháza/Teszt Festivala (Temišvar), Maszk Egyesületa/Thealter Festivala (Segedin), Kosztolányi Dezső Színháza/Desiré Festivala (Subotica) i Infant Festivala (Novi Sad), a izvodi ih multinacionalni ansambl.

Ovo gostovanje ostvareno je u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti kao dio njezine kazališne sezone u dvorani F22 u Frankopanskoj 22.

Na programu je u četvrtak, 24. rujna, u 20 sati

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI