Naslovnica > VIJESTI > INFO > Kazališna srijeda: Kazališne institucije i izvan njih

Kazališna srijeda: Kazališne institucije i izvan njih

Novi nastavak KIC-ovih kazališnih razgovora srijedom na programu je 22. travnja, a ragovarat će se o 'neinstuticionalnom' kazalištu i trendu njegova 'udomljavanja'...
Share on facebook
Share on twitter

Službena najava kaže:

Često se govori o izvaninstitucionalnom kazalištu u Hrvatskoj iako zapravo niti jedna kazališna grupa nije neovisna u pravom smislu te riječi. Unatrag posljednjih nekoliko sezona gradske strukture čak i potiču pojedine grupe da se produkcijski vežu uz točno određena kazališta kao što su i kazališta „nagovorena" da udome pojedine neovisne grupe. Udomljavanje je započelo prije desetak godina a danas se ono nerijetko nameće ravnateljima kao programska nužnost. Zarađuje li pri tom netko i kako je neovisnim grupama uopće raditi unutar kazališnih institucija?

Gosti tribine koju vodi Lidija Zozoli bit ćeFranka Perković Gamulin (KUFER), Mladen Čutura (Lectirum) i Oliver Frljić (Banana Gerila/CDU), a događanje počinje 22. travnja u 19h.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI