Tvornica lutaka slavi deseti rođendan

Tvornica lutaka, koja se odnedavno ‘smirila’ u centru Zagreba, ove godine slavi svoj deseti rođendan

  

‘Tvornica lutaka je kazalište koje voli bake i djedove, uključuje roditelje, ali čije programe kreiraju djeca. Taj svojevrsni glasnogovornik djece, uvijek je u pokretu i cilj nam je dovesti kazalište među djecu, ma gdje god ona bila. Ne razlikujemo sjaj baroknih zdanja kazališnih kuća od trgova i baraka, svugdje smo gdje su oni, koji su naš izvor i naš glas’, rekla je osnivačica kazališta, Petra Radin.

Tvornica lutaka ‘rođena’ je 2005. godine u Zagrebu i nakon promjene tri lokacije, konačno se ‘smirila’ i našla mjesto u kinu Grič u centru grada.

Iza njih je preko 1000 predstava, suradnja sa 10 redatelja, a 40 glumaca spremno je radilo na 18 premijera. Iza njih je i znatan broj dramskih radionica po cijeloj Hrvatskoj kroz koje je prodefiliralo više od 500 djece. Pokrenuli su i manifestaciju Zlarinsko ljeto na otoku Zlarinu 2004. godine.

‘Kazalište Tvornica lutaka mi je kao banda kojoj pripadam, kao epizoda Alan Forda, kao Smogovci, kao mirna luka kojoj se vraćam s  nemirnih kazališnih mora’, rekao je ravnatelj Tvornice lutaka, Mario Kovač.

Tijekom cijele 2015. godine Tvornica lutaka će obilježavati svoj rođendan raznim događanjima, no središnji je program zakazan za 7. ožujka kad vas očekuje premijera dječjeg mjuzikla Sami u kući, autora i redatelja Staše Zurovca te skladatelja Marjana Nećaka, zbor Izvor, kratkometražni filmski uradak Mali cener bivših polaznika dramskog studija Tvornice lutaka i glumica Nina Violić koja će ‘zasukati rukave i rasplesati vas Italo discom’, kako stoji u najavi.

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.