Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Izvoz: Tvornica lutaka u Sibiru

Izvoz: Tvornica lutaka u Sibiru

Znate li gdje je Burijatija, točnije njezin glavni grad Ulan-Ude? Tamo se, naime, zaputila ekipa zagrebačke 'Tvornice lutaka'.
Share on facebook
Share on twitter

Šesteročlana ekipa nezavisnog zagrebačkog kazališta Tvornica lutaka i Scene Gorica sa svojom ovogodišnjom velikom uspješnicom, Profesor Baltazar – Put oko svijeta od 23. rujna boravi u Sibiru na devetodnevnom gostovanju u Ulan-Udeu, glavnom gradu republike Burijatije. Tamo će sudjelovati na poznatom Međunarodnom kazališnom festivalu, zajedno s brojnim uglednim kazalištima za djecu, te gostovati u tom gradu nedaleko istočne obale Bajkalskog jezera.

Glumci Mario Kovač, Petra Radin i Filip Detelić, sibirskoj će djeci dočarati legendarni lik profesora Baltazara, poznatog hrvatskog animiranog brenda koji je oživio i na kazališnim daskama. Djelomično slijedeći originalni serijal, predstava je u mnogim prizorima svjesno neverbalna te je stoga mogu ravnopravno gledati i najmlađi gledatelji, ili stranci, poput mališana iz Burijatije koji su neobičnog profesora i njegov čudnovati stroj upoznali posredstvom televizije. Zagrebački glumci su se potrudili naučiti dijelove predstave i na ruskom, pa će tako na najbolji način predstaviti profesora koji spremno rješava sve probleme potrebitih.

Gostovanje je organizirano na poziv burijatijskog Ministarstva kulture i uz potporu Ministarstva RH, grada Zagreba i hrvatskog veleposlanstva u Moskvi, te brojnih sponzora.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE