Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Preokret: Golovko preuzima Splitsko ljeto

Preokret: Golovko preuzima Splitsko ljeto

Informacija iz naslova objavljena je na konferenciji za medije sazvanoj u splitskoj Banovini.
Share on facebook
Share on twitter

"Grad Split odlučio je da intendant Goran Golovko od danas preuzme i funkciju ravnatelja Splitskog ljeta, što će se naknadno formulirati i pravilnikom kojeg će donijeti Grad Split kao osnivač Splitskog ljeta i HNK.", izjavio je na konferenciji splitski gradonačelnik Baldasar.

Splitsko ljeto zadržat će i svoj status nacionalnog festivala, a Ministarstvo kulture će ga financirati kao i druge kulturne manifestacije, i putem natječaja. Do preokreta je došlo nakon što je završen službeni dio sastanka splitskih predstavnika s Ministartsvom kulture o čemu smo vam pisali ovdje. Kako nam je u telefonskom razgovoru pojasnio Golovko, dogradonačelnik Goran Kovačević ostao je u Zagrebu i nastavio pregovore.

Postignut je dogovor o kojem je priopćenje predstavnicima medija pročitao upravo Kovačević:

"Ministarstvo kulture suspendirat će postojeći Pravilnik po kojemu je između ostalog i imenovanje ravnatelja Splitskog ljeta u njihovoj ingerenciji. Grad Split kao osnivač Festivala preuzet će autonomno organiziranje i programsku realizaciju Splitskog ljeta. Grad Split će organizaciju Splitskog ljeta povjeriti HNK Split, a ravnatelj Splitskog ljeta bit će intendant Goran Golovko. Splitsko ljeto ostaje nacionalni festival, Ministarstvo kulture će ga financirati u odnosu na potrebe programa i u skladu s uobičajenom praksom davanja potpora za slične manifestacije u kulturi."

Golovko kaže da je zadovoljan ovakvim raspletom situacije i da se vjeruje kako će u preostalom vremenu uspjeti organizirati ovogodišnje Splitsko ljeto.

Komentar Senke Bulić o cijelom slučaju nismo uspjeli dobiti, kao ni onaj Ministarstva kulture.

No, teško da će cijela priča završiti na ovom nakon što je upravo zbog inata ministrice realizacija Splitskog ljeta sve do danas bila pod znakom pitanja.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE