Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Sastanak o Splitskom ljetu bez zaključaka

Sastanak o Splitskom ljetu bez zaključaka

U Ministarstvu kulture održan je danas sastanak na temu Splitskog ljeta, a koji je bio toliko produktivan da su si njegovi sudionici međusobno dali rok za predlaganje zaključka. I to do - petka.
Share on facebook
Share on twitter

Agoniji Splitsko ljeta ne nazire se kraj. Danas je tako u Ministarstvu kulture održan sastanak kojem su uz resornu ministricu i imenovanu ravnateljicu manifestacije, Senku Bulić, nazočili i intendant HNK Split, Goran Golovko, te predstavnici vlasnika tj. Grada Splita na čelu s gradonačelnikom Baldasarom.

Višesatni sastanak nije međutim urodio zaključcima već su dvije suprotsavljene strane jedna drugoj dale rok da iste predlože - do petka.

Ovu bizarnu situaciju Golovko je komentirao riječima:

"Iskreno, nisam vičan ovakvim sastancima, ali, ako me već pitate, meni je ovo bilo tužno, no... Pričekajmo petak i konačan zaključak. Vjerujem da, kako god na kraju bilo - Splitsko ljeto ide dalje."

Senka Bulić, ni dans kao ni od prvog dana svog imenovanja nije željela komentirati otpor s kojim je dočekano odvajanje funkcije ravnateljice Spltskog ljeta od one intendanta HNK Split, dok je dogradonačelnik Splita Goran Kovačević izjavio:

"Cilj nam je izbjeći mogućnost neodržavanja Splitskog ljeta, nama u Gradu Splitu pogotovu, i prenosim vam stav i svoj i gradonačelnika Ive Baldasara: kakav god ishod bio u petak, Splitsko ljeto će biti održano, vjerujem u najboljem svjetlu koje nudi sadašnji trenutak."

Po običaju, Ministarstvo kulture koje je cijeli slučaj i 'zakuhalo', o današnjem se bizarnom sastanku nije oglasilo. Stoga javnosti i zaposlenicima HNK Split koji bi Splitsko ljeto trebali realizirati ne preostaje ništa drugo nego čekati. Za početak do petka.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE