Login za korisnike

Što, zapravo, znate o ‘Hrvatskom Faustu’?

Drama zbog koje već danima polemiziraju njezin autor i Uprava HNK Rijeka, bila je i ostala kamen spoticanja u domaćem teatru. [VIDEO]

  
  ZAŠTIĆENI SADRŽAJ
OSTATAK OVOG TEKSTA DOSTUPAN JE SAMO UZ PRETPLATU ILI SMS PLAĆANJE

PRETPLATITI SE MOŽETE VEĆ ZA
1 KN DNEVNO
UPUTE ZA SMS PLAĆANJE PLATITE SMS PORUKOM PRETPLATITE SE

 • Na str. 42, Prometejeva izdanja odabranih zlodjela S.Š., u kojoj se pod objedinjenim naslovom objavljuje “Hrvatskiu Faust”, scena 7, Nadredatelj kaže Glumcu-Faustu-Afriću:
  “Afrič, Afrič…kam Vi idete. Žanko je jutros kod ministra Budaka preuzeo za Vas osobno jamstvo. Napismeno. Imate mušica, to da. Ta zvijezdom ste prvom uz Dujšina i STROZZIJA, pod ovim krovom…”
  Je li gđa Lederer u svojoj pozitivističkoj kupusari previdjela ovo mjesto, uz inače hvalevrijedu brigu za – činjenice? Ili možda misli da Nadredatelj govori o sebi u trećem licu?
  Eto, što čini ideološka zaslijepljenost. Eto kako se kod nas pišu doktorati, prave akademske karijere i postaje intendantkinjom, kao i Vrgoč bez dana radnog iskustva u teatru, i to, oboje, po pozivu…
  Jerbo, naravno, pljunuti na taj komad i njegova autora bilo je gotovo pa obaveza za takve veličanstvene karijere.
  A Igor, Bože moj… dvadeset godina najmanje jeo mi je iz ruke, bio je vrlo marljiv i dragocjen suradnik Prologa u njegovoj herojskoj fazi, i nikada, ama baš nikada, nije mi čak ni natuknuo da ima nekih problema s mojim beščašćem… već posve suprotno, bio je solidaran s obzirom na teškoće koje sam imao.
  Eto, to su moji dragi suvremenici. Žao mi je što ću i ja uskoro morati k njemu.

 • No, draga Vitomira, moj je slučaj donekle specifičan. Upravo ovo što se trenutno događa, odnosno ne događa u “Zajcu” daje mi misliti da ću ja otići prije no što sam došao.

Odgovori

POVEZANE VIJESTI