Login za korisnike

Otvoreni rat u HNK Rijeka

Tko laže, a tko govori istinu? Ima li ugovora ili ga nema, odnosno je li se izgubio na putu do Zagreba? Puno je nepoznanica u skandalu koji trese HNK Rijeka…

  
  ZAŠTIĆENI SADRŽAJ
OSTATAK OVOG TEKSTA DOSTUPAN JE SAMO UZ PRETPLATU ILI SMS PLAĆANJE

PRETPLATITI SE MOŽETE VEĆ ZA
1 KN DNEVNO
UPUTE ZA SMS PLAĆANJE PLATITE SMS PORUKOM PRETPLATITE SE

 • Pa što je ovo? Kako je sve to skupa moguće u civiliziranoj zemlji?
  Čekamo nastavak. U svakom slučaju, produkcijska suradnja Rijeke i Zagreba, koja je nastala zbog ŠTEDNJE, a zbog koje je maknut i Rosenkavalir, mogla bi koštati puno više od očekivanog i pretvoriti se u rastrošnost, a ne štednju. U svakom slučaju, program koji je najavljen terminski se neće i ne može održati. Nezamisliv šlamperaj za bilo koju organizaciju, a kamoli za nacionalne kuće. Pokušajte zamisliti da se takvo što dogodi u UK ili Njemačkoj. Ne možete ni zamisliti. Jer je nemoguće.

 • Rosenkavalier postao Evgenij-Jevgenij odlukom uprave bez ugovora, ugovore pak dogovaraju i o ključnim pitanjima produkcije odlučuju “buduća intendantica”, “budući ravnatelj Opere” i “nova (bezimena) poslovna ravnateljica”, stvarna financijska situacija za novu je upravu nepoznanica, itd. itd. Pitanja, pitanja, pitanja – nigdje pravog odgovora. Pitanje svih pitanja je gdje su tu vječni Gradonačelnik i njegov pročelnik za kulturu? Pitanje za njih ima i jadna Tatjana koja je očito ostala bez ljubavne muke:
  Pišem vam – šta bih znala bolje?
  I šta vam više mogu reći?
  Sad zavisi od vaše volje
  prezrenje vaše da l’ ću steći.
  Al’ ako vas moj udes hudi
  bar malo trone i uzbudi,
  vi me se nećete odreći.

  Sve ovo u HNK RI definitivno ulazi u neki drugi žanr, onaj kriminalni dakako. To možemo zamisliti i moguće je. Sramota.

Odgovori