Naslovnica > MAGAZIN > BLENDA > Kazalište na modnoj pisti

Kazalište na modnoj pisti

Poznata je stvar da se kazalište i moda vole javno, a najnoviji dokaz te burne romanse stiže nam s Pariškog tjedna mode. [FOTO]
Share on facebook
Share on twitter

O dugoj i plodnoj ljubavi mode i teatra, pisali smo vam detaljno ovdje, a recentni doprinos toj romansi dvije su revije s pariškog Fashio Weeka.

Danski dizajnerski dvojac Viktor & Rolf angažirao je za svoju reviju kolekcije visoke mode iliti Haute Couture collection, ni manje ni više nego - Balet danske nacionalne kazališne kuće. Koreografiju revije u kojoj je nastupila 21 balerina potpisao je Ted Brandsen, ravnatelj Danskog narodnog baleta,a na glazbu njemačkog skladatelja Nilsa Frahma. I kako ne biste pomisli da su se na reviji pojavili samo plesači iz trećeg reda ansambla, znajte da su eventu na Plaza Vendôme sudjelovali i prvaci Igone de Jongh i Ana Cigankova.

Rezultat izgleda ovako:

Viktor & Rolf, međutim, nisu baš oduševili svojijm izletom u kazališne vode za razliku od oldie but goldie  kućeValentino.

Tamošnji dizajnerski dvojac, Maria Grazia Chiuri i Pierpaolo Piccioli, zaključio je pariški modni tjedan 2014. godine ljetnom kolekcijom inspirranom operama, a od koje su - barem prema prvim reakcijama - kritičari ostali bez daha.

Reviju su otvorili svojim viđenjem kostima za La traviatu, haljinom na kojoj je bio izvezen dio partiture, da bi usljedila tumačenja Carmen, La bohème Aide, te na koncu 55 kostima za isto toliko naslova, od kojih je posljednji bio onaj u indijskom stilu, za Lakmé. Detaljnu galeriju ekskluzivnih fotografija s te revije, pronaći ćete - ovdje.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI