Naslovnica > VIJESTI > INFO > Nagrade HNK Rijeka

Nagrade HNK Rijeka

U HNK Ivana pl. Zajca dodijeljene su nagrade za dramski program u prošloj sezoni i baletni program u posljednje tri sezone.
Share on facebook
Share on twitter

Prosudbena komisija koja je radila u sastavu: Bruno Bontempo, Adriana Car Mihec, Svjetlana Hribar, Iva Rosanda Žigo i Davor Schopf, dodijelila je nagradu »Đuro Rošić« za najbolju predstavu u cjelini u dramskom programu predstavi Figarov pir u režiji Roberta Alföldija i izvedbi ansambla Hrvatske drame.

Nagradu »Boris Papandopulo« za najbolje ostvarenje u Baletu dobio je autorski projekt Ronalda Savkovića  - Shut up and Dance.

Nagradu »Zlata Nikolić« za najbolju žensku ulogu dobila je Andreja Blagojević za ulogu Bazila u predstavi Figarov pir, a zaulogu FIgara u istoj predstavi nagradu »Raniero Brumini« za najbolje ostvarenu mušku ulogu dobio je Jasmin Mekić.

Nagrada »Olga Orlova« za najbolje ostvarenu baletnu žensku ulogu uručena je Maši Kolar za ulogu u predstavi Carmina Buranaonu za najbolju baletnu mušku ulogu primio je Svebor Zgurić za uloge u predstavama Shut up and Dance, Mozart efekt i La Valse.

Posebna priznanja »Olga Orlova« dobili su ansambl Baleta za kolektivan rad, realizacije predstava i nastupe u trima kazališnim sezonama, te Deni Šesnić za oblikovanje svjetla u predstavi Mozart efekt.

Posebno priznanje »Đuro Rošić« primio je Stefano Katunar za scenografiju predstave Osam žena i jedna zagonetka.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI