Naslovnica > VIJESTI > INFO > Imenovani (v.d.) ravnatelji HNK Split

Imenovani (v.d.) ravnatelji HNK Split

Na sjednici Kazališnog vijeća Hrvatskog narodnog kazališta Split, održanoj 21. prosinca u Splitu, imenovani su ravnatelji Drame, Opere, Baleta, te poslovni ravnatelj i upravitelj Tehnike.
Share on facebook
Share on twitter

Kazališno vijeće prihvatilo je prijedlog intendanta HNK Split Tonća Bilića, te kao ravnatelja Drame imenovalo Jasena Boku, a kao ravnatelja Baleta HNK Split Dinka Bogdanića. Ivica Čikeš je vršitelj dužnosti ravnatelja Opere, Vesna Čotić v. d. poslovne ravnateljice, dok je Živko Perić v. d. upravitelja Tehnike.

Jasen Boko diplomirani je dramaturg. Bio je novinar-komentator i kazališni kritičar, autor je više od deset dramskih tekstova i putopisac.  Već je radio u HNK Split kao dramaturg. Dinko Bogdanić proslavljeni je hrvatski baletni umjetnik, nekadašnji plesač na najvažnijim svjetskim pozornicama, koreograf i profesor baleta, bivši ravnatelj Baleta HNK u Zagrebu. Ivica Čikeš, operni je pjevač, nacionalni operni prvak, vršitelj dužnosti ravnatelja Opere i u dosadašnjem mandatu, a imenovan je uprkos svim recentnim skandalima.  Nova vršiteljica dužnosti poslovne ravnateljice Vesna Čotić diplomirana je ekonomistica,  s dugogodišnjim stažom u HNK Split. Na novu funkciju dolazi s mjesta voditeljice Marketinga. Živko Perić dugogodišnji je zaposlenik Kazališta i upravitelj Tehnike HNK Split.

Svi imenovani stupili su na dužnost danom imenovanja.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE