Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Pošto Al Pacino?

Pošto Al Pacino?

Ako je cijena ulaznice za predstavu u kojoj igra Al Pacino - 377 $, što mislite koliki je njegov honorar?
Share on facebook
Share on twitter

U petak, 7. prosinca, u broadwayskom kazalištu Schoenfeld konačno će se zbiti službena premijera predstave Glengarry Glen Ross,  jedne je od najuspjelijih drama Davida Mameta, u režiji Daniela Sullivana te s Al Pacinom u ulozi Shelly “The Machine” Levenea.  Konačno, jer predstava u istom teatru predpremijerno igra još od - 19. listopada!

Kako smo vam već pisali, premijera je prvobitno bila zakazana za 11. studeni, no odgođena je - navodno zbog posljedica uragana Sandy. No, kazališni kritičari u New Yorku ne vjeruju u tu ispriku i već danima rogobore zbog činjenice da će kritike objaviti nakon što predstava odigra više od polovice planiranog broja ukupnih izvedbi na Broadwayu.

Pravi razlog za tu neobičnu producentsku odluku pronašli su - na blagajni.

Naime, iako ulaznice za predstavu stoje od 167 do 377 dolara (!), prodaju se 'kao salata' pa su producenti dosad uprihodili više od 7 milijuna dolara, što je gotovo presedan u recentnoj povijesti dramskih predstava na Broadwayu.

Jasno je, dakle, da dobre kritike ne bi puno pomogle predstavi, no zato bi one loše mogle ugroziti nastavak stampeda na blagajnama i oneraspoložiti glavnu zvijezdu, koja - kažu američki mediji - u predstavi nastupa "gotovo pro bono".  Točnije, za 7 izvedbi (od kojih su dvije subotnje, a ponedjeljak je slobodan dan), pred gledalištem od 1079 mjesta, Al Pacino tjedno zarađuje - 125,000 dolara.

Iznos se, naravno ne da usporediti s filmskim honorarima koje Pacino prima, stoga i nije čudno da ga producenti žele zaštiti od eventualno loših kritika. Hoće li one takve i biti, saznat ćemo već ovog vikenda.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI