Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > David Mamet ima novu dramu o – Harveyu Weinsteinu

David Mamet ima novu dramu o – Harveyu Weinsteinu

Iako još uvijek nema datum ni lokaciju premijere, drama već - čini se - ima glavnu glumačku zvijezdu.
Share on facebook
Share on twitter

Harvey Weinstein, omraženi i ražalovani holivudski producent koji se zbog niza optužbi za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje trenutno suočava s bankrotom i brojsnim sudskim tužbama, glavni je lik nove drame tek nešto manje kontroverznog Davida Mameta.

Obznanio je to sam autor u jednom od intervjuua u svrhu promocije svog novog romana, objašnjavajući pri tome i kako je drama nastala na inicijativu njegova producenta:

'Razgovarao sam sa svojim broadwayskim producentom i on mi je rekao: 'Zašto ne napišeš dramu o Harveyu Weinsteinu?’ Pa eto - jesam.'

Zasad je nepoznato kad će i gdje tekst biti praizveden, no Mamet u istom intervjuu otkriva kako je naslovljen Gorko žito, te kako je za glavnu ulogu silno zainteresirana jedna velika kazališna legenda iz njegovog rodnog Chicaga koja danas ima i status filmske zvijezde, a to bi mogao biti - Bill Murray.

Nije ovo prvi put da se Mamet u nekom od svojih tekstova bavi temom seksualnog zlostavljanja i/ili uznemiravanja. Dapače, u međunarodnom kazališnim krugovima upravo ga je ta tema proslavila i to u drami Oleanna koju možete pogledati i kod nas, na Sceni Ribnjak.

'Puno mislim o toj temi u posljednje vrijeme. Imam nekoliko kćeri, mladog sina. Svako se društvo mora suočiti s neukrotivim duhom seksualnosti i pokušava to učiniti na razne načine, ali gotovo nijedan od njih ne funkcionira. Iznimno je teško promijeniti te modele, a mi to upravo - čini se - pokušavamo. Ljudi polude. Počinju jedni druge razdirati na komadiće', kaže Mamet.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI