Naslovnica > VIJESTI > INFO > Tjedni pregled br.38 [24. – 30.9.12.]

Tjedni pregled br.38 [24. – 30.9.12.]

Tjedan nam donosi 7 premijera, dvije prve zagrebačke izvedbe koprodukcijskih naslova, kraj jednog i početak drugog festivala, dva gostovanja i jednu instalaciju. Pa vi - birajte.
Share on facebook
Share on twitter

ponedjeljak 24/09/12  

 • popis repertoarnih novosti tjedna otvara od 20:30 sati u ZPC prva zagrebačka izvedba predstave Ples spoticanja i posrtanja autorica  Petre Zanki i Britte Wirthmüller, praizvedena 14. rujna u Schaubühne Lindenfels u Leipzigu. U njoj se spoticanje i posrtanje tretiraju kao virtuozni pokret i koreografija za sebe.

utorak 25/09/12  

srijeda 26/09/12  

 • ZeKaeM sezonu otvara domaćom inačicom hita francuskog autora i redatelja Pascala Ramberta, predstavom Zatvaranje ljubavi,  u u izvedbi Nine Violić i Gorana Bogdana. Priču o raspadu jednog braka, ljubavi i dva života, samo dva dana kasnije moći ćete pogledati i u izvornoj francuskoj produkciji u sklopu Festivala svjetskog kazališta.

četvrtak  27/09/12 

 • pet narodnih poslovica poslužilo je kao okosnica najnovije predstave za djecu kazališta Novi život, a za koju je predložak napisala te njegovom inscenacijom kao redateljica debitira - Ana Prolić. Ispeci, pa reci na sceni Vidra pogledati možete od 19:30 sati.
 • od 20:00 sati na sceni Muzeja suvremene umjetnosti na programu je pretposljednji naslov ovogodišnjeg Festivala svjetskog kazališta, hvaljena Feministička predstava bez naslova. Isti naslov pogledati možete i dan kasnije.              MSU          Zagreb               gostovanje / FSK

petak 28/09/12

 • HNK Zagreb sezonu otvara  u 19:30 sati prvom zagrebačkom izvedbom Medeje u režiji Tomaža Pandura, a čija se premijera ovog ljeta zbila na Dubrovačkim ljetnim igrama.
 • ako vam je potrebnija pomoć u heteroseksualnoj vezi, znajte da također od 20:00 sati u Vidri premijerno igraju svojevrsni seminar zasnovan na self-help hitu Muškarci su s Marsa, žene su s Venere
 • Festival svjetskog kazališta službeni početak vikenda obilježit će već spomenutom francuskom izvornom verzijom predstave Zatvaranje ljubavi, a u kojoj igraju Audrey Bonnet i Stanislas Nordey.  Predstavu pogledati možete iu subotu.
 • u ZPC pak od 21:00 sat razgledati možete interaktivnu video instalaciju - Black

subota 29/09/12

 • lekciju iz demokracije, interaktivnosti i još ponečega, Snjeguljica mora umrijeti, u koprodukciji KD Pinklec i HNK Varaždin, a u režiji Mirana Kurspahića premijerno igraju u 16:00 CZK Čakovec
 • GKL Split pak istog dana nudi drugi premijerni naslov sezone, ruskom narodnom pričom inspiriranu predstavu dvojca Tomić & Kovačić -  Did i repa.

nedjelja 30/09/12

 • tjedne repertoarne novosti zaključujemo poraznom lekcijom iz fizike, E=mc2 , a što je u ZPC postavlja Zagrebački plesni ansambl

 

/naslovna forografija: dannyelbrazil/

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI