Search
Close this search box.

Sezona 2012/2013: HNK Split

Kazališna sezona 2012/2013 u Hrvatskom narodnom kazalištu Split započet će 17. listopada izvedbom baleta Neostvareni susreti i Čudesni mandarin.

Prenosimo vam najave premijernih naslova u sezoni 2012/2013. onako kako ih je oglasilo HNK Split.

***

Bit će to premijera na kazališnoj sceni predstave koja je s uspjehom po prvi put izvedena u srpnju ove godine, u sklopu 58. Splitskog ljeta, a čine je dvije baletne jednočinke. Neostvarene susrete koreografirala je Ljiljana Gvozdenović na glazbeni kolaž iz djela Petra Iljiča Čajkovskog, a Čudesnog Mandarina, genijalnu ekspresionističku obradu istočnjačke priče o čovjekovu odnosu prema dobru i zlu Bele Bartóka, postavlja doajen naše plesne i koreografske scene Milko Šparemblek.

U baletnom je programu predviđen još jedan premijerni naslov, koji također čine dvije baletne jednočinke i to Paquita Ludwiga Minkusa u koreografiji Giovannija di Palme, te Četiri godišnja doba Antonija Vivaldija koja će koreografirati Leo Mujić.

I operni program nudi dvije premijere, Verdijeva Nabucca, izvedbom kojeg će ravnati maestro Nikša Bareza, a režiju potpisuje talijanski redatelj Ivo Guerra. Druga operna premijera je Carmen Georgesa Bizeta, koju Opera HNK Split priprema u koprodukciji s talijanskim Teatro Politeama Greco iz Leccea. Dirigent će biti maestro Filippo Zigante, a redatelj Carlo Antonio de Lucia.

Dramski program nudi pet premijernih naslova, od čega tri na velikoj, a dva na maloj sceni. Na velikoj sceni Matko Raguž će postaviti Dom Bernarde Albe Federica García Lorce, Peer Gynt Henrika Ibsena postavlja Goran Golovko, a Dora Ruždjak Podolski Amerikansku jahtu u splitskoj luci Milana Begovića. Na maloj će sceni Nenni Delmestre režirati dramu mlade katalonske dramatičarke Marte Buchaca Djevojčice ne bi trebale igrati nogomet, a Dario Harjaček Jesenju sonatu Ingmara Bergmana.

U koncertnom dijelu programa bit će izvedeno pet koncerata na velikoj sceni.

Upis pretplata za kazališnu sezonu započeo je 17. rujna i trajat će do 25. listopada. Dosadašnji će pretplatnici moći zadržati svoja mjesta ako upišu pretplatu do 5. listopada. U ponudi je 13 različitih pretplatnih ciklusa.

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE