Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Mala scena u znaku broja 150

Mala scena u znaku broja 150

Studeni i prosinac u kazalištu Mala scena protječu u znaku broja 150. Toliko izvedbi, naime, ovih dana obilježavaju predstave 'Padobranci', 'Bum Tomica' i 'Debela'.
Share on facebook
Share on twitter

Predstava Padobranci ili o umjetnosti padanja 15. studenog proslavila je 150. izvedbu, i to na međunarodnom festivalu KuKuK u Austriji.

Padobranci su u studenom u dva navrata nastupili u austrijskoj pokrajini Štajerskoj u programu KuKuK festivala, čime su nastavili svoju svjetsku turneju po festivalima širom svijeta. Larisa Lipovac i Damir Klemenić, zajedno sa svojim alternacijama Kristinom Bajzom i Tomislavom Krstanovićem, u idućoj godini će imati čast nastupiti u najprestižnijim kulturnim centrima u SAD-u, Australiji i Japanu, a osim toga čeka ih proljetna turneja i nastavak programa KuKuK festivala u Austriji.

I predstava Bum Tomica 25. studenog također je obilježila svoju 150. izvedb, dok će isti jubilej 10. prosinca slaviti teen predstava Debela .

Bum Tomica i Debela, predstave nastale prema književnim predlošcima nagrađivane spisateljice za djecu i mlade, Silvije Šesto Stipaničić. Obje su predstave u nekoliko mjeseci od premijere doživjele sto izvedbi te su višestruko nagrađene na festivalima. Tako su Silvija Šesto Stipaničić, Nikša Butijer i Lana Gojak nagrađeni na Naj, naj, naj festivalu, Dražen Čuček je dobio nagradu na 10. susretu HC ASSITEJ-a, a redatelj Ladislav Vindakijević je dvostruko nagrađen na 1. Festivalu hrvatske drame za djecu Marulić.

Uspjeh predstave Debela obilježen je kreacijomAne Begić koja je za svoju ulogu nagrađena na 11. susretu HC ASSITEJ-a. Redateljica Debele, Snježana Banović trenutno postavlja u Maloj sceni Vandu, još jedan nagrađivani komad Silvije Šesto Stipaničić za tinejdžere.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE