Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > ‘Priča o oblaku’ Male scene u Egiptu

‘Priča o oblaku’ Male scene u Egiptu

Kazalište Mala scena odlazi od 31. svibnja do 10. lipnja na MARHABA! međunarodni festival u Mokkatam, Egipat, gdje će igrati svoju predstavu 'Priča o oblaku' na engleskom jeziku
Share on facebook
Share on twitter

Ovo je već treće gostovanje Male scene u Egiptu, a drugo s Pričom o oblaku gdje je prošle godine ova predstava za bebe od 1,5 do 5 godina sudjelovala na Hakawy međunarodnom festivalu u Kairu. Predstava Padobranci egipatskoj se publici pak predstavila 2009. godine.

Na MARHABA! festivalu osim Male scene gostovat će kazališta iz Irske, Austrije, Rumunjske i Italije.

Priča o oblaku, Roberta Frabettia i Ivice Šimića, prva je u nizu predstava za bebe koje Mala scena producira od 2002. godine i jedino je kazalište u Hrvatskoj koje sustavno njeguje repertoar za ovaj uzrast.

Scenografiju za Priču o oblaku osmislili su akademski slikari Anina Lasta Budor i Robert Budor, a ista je predstavljena i na Zagrebačkom salonu. Na ASSITEJ-evom festivalu u Čakovcu Ivica Šimić nagrađen je za najboljeg glumca, a predstava je dobila nagradu za najbolju predstavu u cjelini 2003. godine.

Do danas Priča o oblaku odigrana je gotovo 500 puta na hrvatskom i engleskom jeziku.

Osim igranja predstava, Mala scena će u Egiptu održat i nekoliko radionica i seminara o kazalištu za male bebe.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI