Naslovnica > VIJESTI > PLES > Karlovac Dance Festival 011: jesenska edicija

Karlovac Dance Festival 011: jesenska edicija

Jesensko izdanje KDF-a odvijat će se od 21. do 25. listopada u Gradskom kazalištu Zorin dom, Atriju znanja Veleučilišta i u prostoru Ateljea suvremenog plesa, a obuhvatit će gostujuća događanja te rezidencijski i radionički program kojima će se karlovačkoj publici predstaviti domaći i inozemni umjetnici i kolektivi.
Share on facebook
Share on twitter

Program otvara interaktivna predstava A Solo Together Larise Lipovac Navojec u kojoj autorica poziva publiku da joj se priključi na utopijskom putovanju u vrijeme socijalističkog poimanja kolektiva. Predstava započinje instalacijom koja uključuje film, snimljenu koreografiju i interaktivni keyboard koji publika može isprobati te zvučno i vizualno putovati u prošlost.

U nastavku slijede dvije predstave Petre Hrašćanec, Skupa i Love Will Tear Us Apart. Skupa se na različite načine bavi pitanjem zajedništva i grupnog izvođenja na sceni, a Love Will Tear Us Apart nastala u autorskoj suradnji sa Sašom Božićem, jamačno najizvođenija suvremenoplesna predstava danas, vrluda između rock-koncerta, ispovjedne forme i apstraktnog plesa, rasplećući mrežu odnosa koja definira čin izvedbe.

Multidisciplinarna predstava Nevidljiva šuma portugalske umjetnice Mariane Tengner Barros i tima A Bela Associaçăo naglašeno je ekološke vrijednosti. Potaknuta željom da se poštuje priroda i s namjerom da podigne svijest o važnosti šuma u ravnoteži ekosustava, stvara autonomni, privremeni i mobilni izvedbeni prostor u koji poziva javnost da se otvori osjetilima u potrazi za davanjem vidljivosti nevidljivom, zvuka tišini i oblika nepoznatom. Autorski tim Nevidljive šume za vrijeme trajanja festivala ujedno će boraviti na umjetničkoj rezidenciji.

I u jesenskom izdanju KDF011 organizira dvije radionice. Plesna radionica Tijelo i dah Roberte Milevoj usmjerena je otkrivanju specifičnih veza kojima je tijelo tijekom kretanja povezano s dahom. Pozornost je na uzemljenju, osvještavanju i razumijevanju anatomskih veza kako bi se prepoznalo uporište iz kojeg polazi pokret te se u kasnijoj fazi rada tjelesno iskustvo što bolje primijenilo u improviziranju plesnog materijala. Radionica Plesna začitavanja Ivane Slunjski posvećuje se poveznicama književnoga djela i plesnoga djela, posebnostima, preklapanjima i razilaženjima dvaju medija te intermedijskom dijalogu, što će se razmatrati na temelju pripremljenih književnih primjera i snimaka plesnih djela. Obje radionice otvorene su svima zainteresiranima neovisno o prethodnim iskustvima.

Prijave i informacije o radioničkim programima: info@freedance.hr, 099 388 7307.

 

Program jesenske edicije, 21–25. listopada 2021.

 

Četvrtak, 21. listopada 2021.  GK Zorin dom
19.30 h  A Solo Together │ Larisa Lipovac Navojec  Plesni centar TALA

 

Subota, 23. listopada 2021. │ GK Zorin dom
19.30 h Skupa  Petra Hrašćanec  Umjetnička organizacija 21:21
Viktoria Bubalo, Ema Crnić, Lara Frgačić, Tessa Ljubić, Ariana Prpić, Una Štalcar Furač te zamjene Tea Maršanić, Linda Tarnovski i Valentina Miloš

stanka 15 minuta

21 h  Love Will Tear Us Apart  Petra Hrašćanec  De facto  

Nedjelja, 24. listopada 2021. │ Atrij znanja Veleučilišta u Karlovcu
19.30 h │Nevidljiva šuma Mariana Tengner Barros │A Bela Associaçăo
João Carrufa aka Jonny Kadaver, Miguel Freire aka Mee_K

 

Kreativni umjetnički program, radionice i rezidencije

Jesenske radionice KDF-a:
22. listopada 16–19 h│ Plesna začitavanja │ Ivana Slunjski │ u sklopu projekta Znanstveno-plesni labos
23. listopada 10–14 h│ Tijelo i dah│ Roberta Milevoj 

Umjetnička rezidencija:
20–25. listopada 2021. A Bela Associaçăo, Almada, Portugal

 

Karlovac Dance Festival organizira i producira Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E. Karlovac uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija RH i financijsku potporu Zaklade Kultura nova te u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Karlovca.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI