Search
Close this search box.

Nagrade strukovnih udruga suvremenog plesa Republike Hrvatske

U petak 10. prosinca 2021. održana je još jedna dodjela Nagrade strukovnih udruga suvremenog plesa Republike Hrvatske. Dodjela se odvila u organizaciji i produkciji Udruge profesionalnih plesnih umjetnika “PULS” i Udruge plesnih umjetnika Hrvatske UPUH, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Nagrade su dodijeljene u pet kategorija, pri čemu su o pobjednicima odlučivali upravo sami plesni umjetnici - članovi Udruge profesionalnih plesnih umjetnika “PULS” i Udruge plesnih umjetnika Hrvatske UPUH.

Nagradu za najbolju koreografiju, tako, kao i najbolju pojedinačnu izvedbu dobio je Matija Ferlin za predstavu Sad Sam Matthäus (2021.).

Najperspektivnijom plesnom umjetnicom proglašena je Anika Cetina za plesnu predstavu Anna, balla (2021.), a nagrada za najbolji izvođački ansambl (kolektivnu izvedbu), otišla je u ruke ansamblu predstave Dowl (2021.), koji čine: Ivana Bojanić, Viktoria Bubalo, Lana Hosni, Anna Javoran, Ana Mrak, Eva Priečkova i Sonja Pregrad.

Posebnu nagradu, koju dodijeljuju upravni odbori strukovnih udruga, a koja se dodijeljuje za izuzetan umjetnički doprinos i organiziranje događaja od posebne važnosti za razvoj plesne umjetnosti, dobili su Divert inkluzivni plesni kolektiv i Plesna grupa Magija.

I ovoga puta, dodjela je održana u digitalnom obliku (putem Zoom platforme), a režiju i vodstvo potpisuje Umjetnička organizacija Škvadra, u suradnji s glumcem Borisom Barukčićem.

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE