Naslovnica > VIJESTI > PLES > 6. natjecanje Mia Čorak Slavenska

6. natjecanje Mia Čorak Slavenska

5. i 6. svibnja u Gradskom kazalištu Trešnja održat će se 6. hrvatsko natjecanje u suvremenom plesu - Mia Čorak Slavenska.
Share on facebook
Share on twitter

Gradsko kazalište Trešnja organizira natjecanje na poticaj pedagoginje i koreografkinje Desanke Virant i baletnog plesača, koreografa i pedagoga Dinka Bogdanića. Kako kažu u Trešnji:

Iako postoje nacionalna natjecanja u organizaciji udruga suvremenog plesa, glazbenih i plesnih škola, Trešnja ovim natjecanjem želi otvoriti prostor svima u Hrvatskoj koji rade na području suvremenog plesa, bilo u školama, u tečajevima, u društvima ili nezavisnim grupama, da se ogledaju, sučele, pokažu svoja plesna umijeća i na taj način osvijeste društvo porukom da je suvremeni ples tu, među nama, da se "događa" i da bude prepoznat u sredinama u Hrvatskoj u kojima postoji, ali se uvijek ne primjećuje.

Ove godine natjecanje je okupilo 87 sudionika iz cijele Hrvatske , a koji su u skladu s dobi podijeljeni u četiri kategorije (A,B,C i D).

Ocjenjivački sud natjecanja, a kojeg čine Maša Kolar, Aleksandra Mišić, Hugo Viera, Tihana Škrinjarić i Zagorka Živkovićna Gala večeri, 6. svibnja u 19h, proglasiti najuspješnije natjecatelje u kategorijama te ukupnog pobjednika Natjecanja.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI