Naslovnica > VIJESTI > Preminuo je Ranko Stojić

Preminuo je Ranko Stojić

Preminuo je Ranko Stojić, dugogodišnji član ansambla Kazališta Trešnja.
Share on facebook
Share on twitter

Kako su objavili iz njegova matičnog kazališta: "Nedavno umirovljen, on se i nadalje pojavljivao na pozornici Trešnje u predstavama koje su godinama na repertoaru, a Stoju, kako su ga svi zvali, bilo je teško zamijeniti jer je bio nositelj tradicionalne stare škole originalnih glumačkih  osobnosti. Cijela je njegova karijera bila vezana uz Trešnju, još od vremena kada je najbolje kazalište za djecu imalo naziv Malo kazalište Trešnjevka. Jedan od onih članova ansambla koji nisu bili predodređeni za uloge prinčeva i junaka, onizak i upečatljive fizionomije, bio je majstor scenske minijature u važnim sporednim ulogama, jasnoga glasa i sjajne dikcije, mogao je igrati uloge komične i tragične, iskusni stup ansambla, profesionalac od glave do pete na kojega je svaki redatelj mogao računati bez oklijevanja, s razlogom, jer je Stoja mirnoćom i susretljivošću unosio stabilnost u trenutcima kriza koje se javljaju u nekim fazama priprema projekta, nesklon sukobima i bez trunka egoizma ili samoisticanja uživao je ugled svojevrsnoga barda Kazališta Trešnja."

Ranko Stojić rođen je 1952. u Vinkovcima. Glumio je u serijama "Ponos Ratkajevih", "Obični ljudi", "Zabranjena ljubav", "Smogovci" i drugima, te dao svoj glas u brojnim sinkronizacijama animiranih filmova.

Kako navode u Trešnji: "Otišao je jednoga ljetnog jutra, izdalo ga je srce koje je dugo i snažno kucalo za kazališnu umjetnost. Ostaje žal za sjajnim glumcem iz naraštaja koji je obilovao osobnostima, tako dragocjenim u teatru."

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE