Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Nitko neće u ravnatelje: za vođenje Trešnje i Kerempuha tek po jedna prijava

Nitko neće u ravnatelje: za vođenje Trešnje i Kerempuha tek po jedna prijava

Na javne natječaje za ravnatelje zagrebačkih gradskih kazališta 'Trešnja' i 'Kerempuh', pristigla je tek po jedna prijava. [DOKUMENTI]
Share on facebook
Share on twitter

Na idućoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine, 16. ožujka, naći će se, među inim, i prijedlozi za imenovanje ravnatelja gradskih kazališta Trešnja i Kerempuh. Izboru su prethodili javni natječaji, a na oba je pristigla tek po jedna prijava i to - kandidatkinja.

Želju da i dalje vodi Trešnju iskazala je samo dosadašnja ravnateljica Višnja Babić, a u toj ju je namjeri jednoglasno podržalo Kazališno vijeće te kuće. Babić će stoga sasvim sigurno kazalište voditi i iduće četiri godine, a prema programu što ga donosimo u nastavku.

Program

No, dok je donekle i jasno zašto se nitko nije želio natjecati s Višnjom Babić koja je stabilizirala poslovanje kazališta Trešnja, te ima potporu i ansambla i politike, posve je nejasno kako i zašto se na natječaj za ravnatelja Kerempuha, financijski najuspješnijeg kazališta u Zagrebu javila tek jedna jedina kandidatkinja.

Podsjetimo, još uvijek aktualni ravnatelj Roman Šušković Stipanović naprasno je podnio ostavku u svibnju prošle godine, nakon samo dvije godine mandata i to zato što ansambl kuće nije prihvatio njegovu ideju o otvaranju ljetne pozornice i cjeloljetnom programu na otvorenom, o čemu smo detaljno pisali ovdje.

Za divno čudo, ni izvrsna financijska situacija u blagajni kazališta ni iznimno popularan ansambl i konačno pozicija ucentru grada, nisu čini se bili dovoljno privlačni da bi se na natječaj javilo više kandidata, pa će ravnateljicom najvjerojatnije biti imenovana jedina prijavljena - Sonja Kovačić, trenutno producentica susjednog kazališta Gavella.

Životopis

Kovačić u svom programu obećava kontinuitet, ali i najavljuje raspisivanje natječaja za novi komediografski tekst, te kontinuirano naručivanje tekstova domaćih autora, zapošljavanje dodatnih dramaturga, suradnju s ADU, otvorene probe i javna čitanja, razgovore s publikom te 'razvoj odnosa s medijima i kritičarima', što god to značilo.

Njezin program prenosimo u cijelosti.

03 Prilog - prijedlog programa rada
ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI