Naslovnica > VIJESTI > PLES > Go out and dance ili proslava Svjetskog dana plesa

Go out and dance ili proslava Svjetskog dana plesa

Ovogodišnja proslava Svjetskog dana plesa 29.4.2012. istovremeno će se u Hrvatskoj održavati u Zagrebu, Karlovcu, Zadru, Varaždinu i Puli i to od 17 do 19h, a pod zajedničkim nazivnikom - 'Go out and dance'.
Share on facebook
Share on twitter

Na inicijativu UNESCO-a od 1982. diljem svijeta počela se slaviti jedinstvenost plesa i pokreta. Osnovna ideja Svjetskog dana plesa je podsjećanje da je ples umjetnički oblik izražavanja koji prevladava sve političke, kulturne i etičke prepreke.

Na taj se dan širom svijeta čitaju poruke poznatih osoba iz svijeta plesa koje promiču temeljnu ideju Svjetskog dana plesa.

U Hrvatskoj se taj dan obilježava od 1999.g. pod pokroviteljstvom ITI UNESCO-a Hrvatska, koji je 2009.g. prepustio organizaciju obilježavanja Svjetskog dana plesa u Zagrebu Plesnom centru Tala.

PC Tala je u suradnji s Nomad Dance Academy razvio projekt pod nazivom „Go out and dance“ koji se protekle tri godine odvijao u Zagrebu, a sad se širi se i na ostale hrvatske gradove.

U 17 h u svim navedenim gradovima izvođači će pustiti 30 balona u zrak, a kao simbol 30. po redu proslave Dana plesa.

Platforma.hr u suradnji s Nomad Dance Academy Hrvatska organizira proslavu u Zagrebu, na Zrinjevcu, a u sklopu koje će biti izveden performans Tijelo - Grad, a potom i brojne plesne improvizacije, uz nastupe DJ-a, projekcije i slično.

U ostalim gradovima program pak izgleda ovako:

29.4.2012. od 17 - 19 h

Stara gradska jezgra Zvijezda / Radićeva ulica / Križanićeva 13 / Trg Josipa bana Jelačića

izložbe, projekcije plesnih videa, glazbeni program, plesni program, video projekcije, plesni video film, čitanje poruke plesa

ZADAR

29.4.2012. od 17 - 19 h

Poljana Ivana Pavla II

Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa / Zadarski plesni ansambl / Plesna udruga "Zalet" / Plesna udruga "Novi pokret" / Plesna udruga "Gesta" / Ansambl "Piruetta" / Plesni klub "Samba"

VARAŽDIN

29.4.2012. od 17 - 19 h

koreografirana hodajuća sekvenca po centru grada prema filmu Pina Wima Wendersa koji će biti prikazan u Open air kinu na Trgu kralja Tomislava, puštanje balona, čitanje poruka plesa

PULA

29.4.2012. od 17 - 19 h

Roberta Milevoj u 17 h pustit će 30 balona, a nakon toga šetati pulom i prolaznicima dijeliti balone, kako bi Puljanima približila ovaj veliki dan.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE