Naslovnica > VIJESTI > PLES > Rezidencijalni program za domaće plesne umjetnike

Rezidencijalni program za domaće plesne umjetnike

Udruga Domino pokreće rezidencijalni program za domaće plesne umjetnike kao pilot program podrške istraživanju i razvoju autorskih projekata u području suvremenog plesa.
Share on facebook
Share on twitter

Cilj programa je da se, kroz omogućivanje studijskih prostora za rad, dramaturšku i tehničku podršku, plesačima i koreografima omogući da se tijekom jednomjesečnog istraživačkog procesa upuste u eksperimentiranje vezano uz određenu temu svakog rezidencijalnog ciklusa. Tematski fokus ovih rezidencija je 'odnos s publikom'.

Umjetnice koje su pozvane da sudjeluju u prvom ciklusu programa su: Matea Bilosnić, Deana Gobac, Ina Sladić, Dina Ekštajn, Martina Granić. Za dramaturšku podršku tijekom istraživačkog rada pozvana je Mila Pavičević.

Studijski rad traje mjesec dana, od 6. listopada do 6. studenog, a javne prezentacije su predviđene za 7. i 8. studeni.

Predstavljanje programa sa svim umjetnicama te partnerima u projektu održati će se u subotu, 4.10. u 12 sati u Zagrebačkom plesnom centru, Ilica 10.

Program je realiziran u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom, Plesnim centrom TALA, SC-om, Eks scenom, Studijem za suvremeni ples.

Program su osmislili Zvonimir Dobrović i Bruno Isaković, koji je ujedno i voditelj projekta. Po završenim rezidencijama odabrat će se jedno od započetih istraživanja i projekata za daljnju produkcijsku potporu do premijere u lipnju 2015. na festivalu Perforacije.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE