Search
Close this search box.

Proslava Svjetskog dana plesa diljem Hrvatske

Evo kako će diljem Hrvatske biti proslavljen ovogodišnji Međunarodni dan plesa.

Proslava Svjetskog dana plesa u Zagrebu će se poklopiti sa zatvaranjem 15. Platforme Hr / Prix JDE LABO 2014., a zbivat će u utorak, 29.4.2014. od 17 do 19 h na Cvjetnom trgu uz umjetnički program i pretprogram koji će trajati tijekom čitavog dana. 

U 10h ujutro zagrebački će program započeti s YANTRA DANCE & YOGA radionicom, kombinacijom iskustva urbanog plesa, yoge, opuštanja, prikladne glazbe i originalnu pratnju kontrabasa, te će se nastaviti kroz razgovore s umjetnicima i kratke performanse. Ovogodišnja 15. Platforma.hr / Prix JDE LABO zatvara se u organizaciji Plesnog centra Tala proslavom u samom centru Zagreba gdje će građani i svi ljubitelji plesa od 17 h moći uživati u plesnim točkama mnogobrojnih plesnih grupa PC Tala dok će se u 18h u Zagrebu kao i u mnogobrojnim gradovima Hrvatske poput Rijeke, Rovinja, Zadra, Paga, Koprivnice, Đakova, Požege, Sv. Nedjelje, Karlovca, Varaždina te drugih organizirati simultano milenijsko fotografiranje u pokretu kao simbolika proslave 32-ogodišnjice ovog događanja. 

Plesači i svi sudionici na ovaj dan žele dati snažan doprinos posvećen univerzalnoj plesnoj zajednici diljem svijeta. Građani svih gradova uključenih u proslavu i svi ljubitelji plesa uživat će u performance-ima mnogobrojnih plesnih grupa, nastupima DJ-a, plesnim improvizacijama, izložbama, projekcijama i kreativnim programima koje će svaki grad osmisliti upravo na način svojstven sebi.

Tako će se u Rijeci na Korzu organizirati plesni program uz nastupe mnogobrojnih riječkih plesnih grupa i plesnih škola, a navečer će se prikazati film „POKRET“ redateljice Tamare Bilanke.

U Rovinju će već od 16h, u organizaciji GK ROXANNE te uz potporu Rovinjskih mažoretkinja i gostiju iz Zagreba i Samobora, krenuti plesni program za sve generacije koji će kulminirati plesnim performansom. U 18 sati će se u zrak pustiti baloni dok će fotografi i snimatelji uhvatiti najljepše trenutke ovog plesnog događanja.

Zadarski program započet će likovnom radionicom pod nazivom „FIGURE PLESAČICA“  uz popratni program sedam plesnih grupa s područja grada Zadra. 

U Splitu će se u Gradskom kazalištu mladih predstaviti plesni projekt „SILENT KILLER“ plesačice i koreografkinje Maje Drobac. Plesni projekt Silent Killer plesna je predstava u dva dijela inspirirana radom s djecom zaraženom virusom HIV-a u Indiji.
Sav prihod od ulaznica ide u dobrotvorne svrhe za pomoć splitskoj obitelji zaraženoj HIV-om u suradnji sa Udrugom Help. 

Pješačka zona Požega bit će centralno mjesto za mnogobrojne plesne studije, klubove i radionice Požeško – slavonske županije koji će se predstaviti kreativnim programom.

Na glavnom Gradskom Trgu u Koprivnici organiziran je program pod nazivom „PLES KROZ GENERACIJE“ u koji će biti uključene sve koprivničke amaterske i profesionalne plesne institucije.

Varaždin je osmislio plesne izvedbe u kazalištu dok će program Sv. Nedjelje biti u organizaciji Plesnog kluba Balans – code. Ove godine velikoj proslavi pridružio se i grad Pag.

Na Cvjetnom trgu u Zagrebu očekuje se preko 200 plesača, a ovogodišnju poruku koja se simblično čita svake godine pročitat će balerina Edina Pličanić. Dolazak na ovo događanje potvrdile su mnogobrojne osobe iz svijeta kulture, plesa, kazališta, filma i javnog života koje su ovogodišnju 15. Platformu hr / PRIX JDE LABO podržali kao ambasadori plesa poput Nataše Janjić i Joška Lokasa, Bojana i Gorana Navojca, Ane Maras, Bojane Gregorić Vejzović, Barbare Nole, Filipa Šovagovića, Kreše Dolenčića, Almire Osmanović i mnogih drugih...

Večernji program nastavlja se u Pogonu Jedinstvo kroz premijeru Jasne L. Vinovrški u 20h, predstavu Dinisa Machada u 21h30, te party zatvaranja u 23h.

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE