Naslovnica > VIJESTI > PLES > Proslava Svjetskog dana plesa diljem Hrvatske

Proslava Svjetskog dana plesa diljem Hrvatske

Evo kako će diljem Hrvatske biti proslavljen ovogodišnji Međunarodni dan plesa.
Share on facebook
Share on twitter

Proslava Svjetskog dana plesa u Zagrebu će se poklopiti sa zatvaranjem 15. Platforme Hr / Prix JDE LABO 2014., a zbivat će u utorak, 29.4.2014. od 17 do 19 h na Cvjetnom trgu uz umjetnički program i pretprogram koji će trajati tijekom čitavog dana. 

U 10h ujutro zagrebački će program započeti s YANTRA DANCE & YOGA radionicom, kombinacijom iskustva urbanog plesa, yoge, opuštanja, prikladne glazbe i originalnu pratnju kontrabasa, te će se nastaviti kroz razgovore s umjetnicima i kratke performanse. Ovogodišnja 15. Platforma.hr / Prix JDE LABO zatvara se u organizaciji Plesnog centra Tala proslavom u samom centru Zagreba gdje će građani i svi ljubitelji plesa od 17 h moći uživati u plesnim točkama mnogobrojnih plesnih grupa PC Tala dok će se u 18h u Zagrebu kao i u mnogobrojnim gradovima Hrvatske poput Rijeke, Rovinja, Zadra, Paga, Koprivnice, Đakova, Požege, Sv. Nedjelje, Karlovca, Varaždina te drugih organizirati simultano milenijsko fotografiranje u pokretu kao simbolika proslave 32-ogodišnjice ovog događanja. 

Plesači i svi sudionici na ovaj dan žele dati snažan doprinos posvećen univerzalnoj plesnoj zajednici diljem svijeta. Građani svih gradova uključenih u proslavu i svi ljubitelji plesa uživat će u performance-ima mnogobrojnih plesnih grupa, nastupima DJ-a, plesnim improvizacijama, izložbama, projekcijama i kreativnim programima koje će svaki grad osmisliti upravo na način svojstven sebi.

Tako će se u Rijeci na Korzu organizirati plesni program uz nastupe mnogobrojnih riječkih plesnih grupa i plesnih škola, a navečer će se prikazati film „POKRET“ redateljice Tamare Bilanke.

U Rovinju će već od 16h, u organizaciji GK ROXANNE te uz potporu Rovinjskih mažoretkinja i gostiju iz Zagreba i Samobora, krenuti plesni program za sve generacije koji će kulminirati plesnim performansom. U 18 sati će se u zrak pustiti baloni dok će fotografi i snimatelji uhvatiti najljepše trenutke ovog plesnog događanja.

Zadarski program započet će likovnom radionicom pod nazivom „FIGURE PLESAČICA“  uz popratni program sedam plesnih grupa s područja grada Zadra. 

U Splitu će se u Gradskom kazalištu mladih predstaviti plesni projekt „SILENT KILLER“ plesačice i koreografkinje Maje Drobac. Plesni projekt Silent Killer plesna je predstava u dva dijela inspirirana radom s djecom zaraženom virusom HIV-a u Indiji.
Sav prihod od ulaznica ide u dobrotvorne svrhe za pomoć splitskoj obitelji zaraženoj HIV-om u suradnji sa Udrugom Help. 

Pješačka zona Požega bit će centralno mjesto za mnogobrojne plesne studije, klubove i radionice Požeško – slavonske županije koji će se predstaviti kreativnim programom.

Na glavnom Gradskom Trgu u Koprivnici organiziran je program pod nazivom „PLES KROZ GENERACIJE“ u koji će biti uključene sve koprivničke amaterske i profesionalne plesne institucije.

Varaždin je osmislio plesne izvedbe u kazalištu dok će program Sv. Nedjelje biti u organizaciji Plesnog kluba Balans – code. Ove godine velikoj proslavi pridružio se i grad Pag.

Na Cvjetnom trgu u Zagrebu očekuje se preko 200 plesača, a ovogodišnju poruku koja se simblično čita svake godine pročitat će balerina Edina Pličanić. Dolazak na ovo događanje potvrdile su mnogobrojne osobe iz svijeta kulture, plesa, kazališta, filma i javnog života koje su ovogodišnju 15. Platformu hr / PRIX JDE LABO podržali kao ambasadori plesa poput Nataše Janjić i Joška Lokasa, Bojana i Gorana Navojca, Ane Maras, Bojane Gregorić Vejzović, Barbare Nole, Filipa Šovagovića, Kreše Dolenčića, Almire Osmanović i mnogih drugih...

Večernji program nastavlja se u Pogonu Jedinstvo kroz premijeru Jasne L. Vinovrški u 20h, predstavu Dinisa Machada u 21h30, te party zatvaranja u 23h.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE