‘Break a leg’ za mlade koreografe

Platforma.hr poziva sve mlade koreografe, sa iskustvom ili bez, koji djeluju u suvremenom plesu bez obzira na formalnu naobrazbu da se prijave na natječaj za ovogodišnji projekt BREAK A LEG TASK 2016.

  

Tekst natječaja prenosimo u cijelosti.

***

Tražimo mlade umjetnike koji su voljni promišljati u suradnji sa mentorima: Larisa Navojec, Wilim Miličević, Sven Jonke, te na taj način razvijati vlastiti autorski identitet kao i umjetnike koji su voljni sudjelovati u svim sadržajima koje nudi program Platforme HR 2016.  Mladi umjetnici (u razgovoru s mentorom) odabrati će jedan od već izdanih 14 TASK-ova http://tala.hr/tala/task/task/ , imati će priliku odabrati koreografsku figuru ili pristup koji im je najzanimljiviji / najizazovniji za vlastiti razvoj.

Ideja ovogodišnjeg break a leg Taska je da Vaš rad nastane kroz suradnju i podršku umjetnika/mentora različitih umjetničkih područja, kojima je zadatak stvaranje sinteze zvuka, prostora i pokreta.

S obzirom na višestruko suradničku narav projekta, te kompleksnost prijedloga, zainteresirane umjetnike sa potencijalnim idejama i pitanjima pozivamo da dođu na otvoreni razgovor:

‘Break a leg” TASK 2016” – 19.01.2016. od 18-19:30 sati

u Plesnom centru Tala, Odranska 1.

Selekcijsku komisiju čine: Tamara Curić, Iva Nerina Sibila i Sonja Pregrad. Komisija će odabrati 2 BREAK A LEG REAKTORA koji će predstaviti svoj rad na Platformi HR 2016.

BREAK A LEG REAKTOR ima potpunu slobodu u procesu stvaranja novog materijala. Mladim koreografima je to prilika da se upuste u proučavanje specifične koreografske prakse, da iskoriste smjernice za propitivanje i razvoj vlastitih ideja i načina rada, te da svoj rad javno prezentiraju.

Maksimalno trajanje izvedbe za BREAK A LEG REAKTORE je 20 minuta.

Proces će započeti 01.02.2016., a break a leg reaktori će svoj rad prezentirati u sklopu Platforme HR/TASK 2016, u terminu 18.-21.04.2016. u Pogonu Jedinstvo.

Unutar okvira PLATFORMA HR/TASK festivala,  uz prezentiranje izdanih TASK publikacija, reaktor prezentira svoje iskustvo prolaska kroz korake i materijal nastao iz toga, te se otvara prostor susreta i razgovora svih umjetnika sudionika projekta i šire publike.

 

Za prijavu je potrebno poslati životopis i motivacijsko pismo na temelju čega će komisija izvršiti selekciju.

 

Natječaj je otvoren do 28.01.2016.

Prijavu je potrebno poslati do predviđenog roka na mail: larisa@tala.hr

 

ŠTO JE TASK?

Projekt TASK 2016 poziva mlade plesne umjetnike da stvore vlastito djelo u dijalogu sa unaprijed ponuđenim prijedlozima hrvatskih i međunarodnih plesnih i vizualnih autora u TASK publikacijama.

Pozivamo vas da preuzmete TASK kao uputu, zadatak i inspiraciju za započinjanje nekog rada, te kao poziv na dijalog i diskusiju unutar nastanka rada.

TASK nudi infrastrukturu za nastanak rada,  umjetničku superviziju, pedagoški rad, među-umjetnički dijalog, mogućnost izvedbe, te post-izvedbeni feedback i diskusiju.

Projekt TASK je izvanredan poziv na su-autorstvo. Autorstvo umjetnika ‘autora’ se odnosi na tiskani TASK koji sadrži autorski glas pretočen u formu teksta/bilješki. Autori TASKa osmišljavaju i zapisuju 7 koraka koji vode do nastanka djela. Oni mogu dolaziti iz nekog njihovog već postojećeg djela, teme kojom se tek žele baviti ili neke druge ideje.

Autorstvo umjetnika ‘reaktora’ sastoji se u tome da preuzme tekstualne upute i bilješke i u dijalogu s njima pretočenim u koreografsku praksu (ili praksu nekog drugog medija) napravi predstavu/rad. Proces koji nastaje je ko-autorstvo prvog i drugog umjetnika, ali raščlanjeno kroz reaktorovo praćenje autorovih sedam koraka i njegovih tekstualnih uputa kroz period od sedam tjedana stvaralačkog i fizičkog procesa.

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.