Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Šimićeva Oluja na Tajvanu

Šimićeva Oluja na Tajvanu

Danas će na sceni Song Song Song teatra u dalekom tajvanskom Taipeiu premijerno biti izvedena 'Oluja' W. Shakespearea, namijenjena publici od 9 godina naviše (!) a u režiji Ivice Šimića, osnivača i umjetničkog voditelja kazališta Mala scena iz Zagreba!
Share on facebook
Share on twitter

Ovo je već drugi projekt Ivice Šimića na sceni istog kazališta, jer je - podsjetimo - tamo u studenom prošle godine  postavio i lokalnu verziju jedne od najvećih uspješnica Male scene - Padobranace. Posebno je znakovito što se za tako intenzivnu suradnju s Malom Scenom kazalište Song Song Song odlučilo u sezoni u kojoj obilježava 25. godina postojanja.

Šimićeva verzija Oluje namijenjena je djeci od 9 godina na više (!) i, nakon premijere, igrat će u cijelom Tajvanu. Za predstavu vlada veliko zanimanje, jer se Shakespeare za mladu publiku ne izvodi često u kazalištima za djecu na Tajvanu, pa su na premijeru svoj dolazak najavili ne samo kritičari i ravnatelji kazališta iz Tajvana, nego i selektori azijskih festivala predvođeni Hisashiem Shimoyamom, selektorom slavnog Kijimuna Festa na Okinawi.

Predstavu je Ivica Šimić i kostimski i glazbeno smjestio na Tajvan, koji kao da je mjesto za koje je Shakespeare pisao svoje posljednje djelo. Svojom poviješću, folklorom, političkom sudbinom, ovaj otok idealno je poprište događaja koje je Shakespeare smjestio na neki nepoznat, mitski otok. Povezivanju priče uz kontekst Tajvana pridonosi i pokretna dinamična scenografija Dinke Jeričević koja asocira na guste šume tajvanskih planina.

Glavnu ulogu Prospera u predstavi igra Ju, Shu Ming umjetnički ravnatelj kazališta Song Song Song.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI