Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Obrana i zaštita Bobe Jelčića

Obrana i zaštita Bobe Jelčića

U Mostaru je počelo snimanje 'Obrane i zaštite', drugog cjelovečernjeg filma redatelja i scenarista - Bobe Jelčića.
Share on facebook
Share on twitter

Velibor Bobo Jelčić u idućih će pet tjedana 'predahnuti' od kazališta i posvetiti se, nakon Ono sve što znaš o meni (2005.), snimanju svog drugog cjelovečernjeg filma, pod naslovom Obrana i zaštita.

Službena najava kaže kako je u pitanju: mostarska priča o predrasudama i ljudskim slabostima. Radnja filma smještena je 20 godina nakon završetka rata u suvremeni Mostar, koji je i dalje podijeljen na hrvatsku i bošnjačku stranu, a govori o Hrvatu Slavku koji želi otići na pogreb predratnom prijatelju muslimanu, što ga dovodi u sukob s društvom, ali i sa samim sobom. Đulagina smrt i sahrana izazivaju kod njegovog prijatelja Slavka snažnu reakciju. Sam sebi postavlja niz pitanja o njihovom prijateljstvu i zajedničkim pogledima na život. Počinje preispitivati i razinu bliskosti s Đulaginom obitelji i svoje osjećaje prema njima. Nesiguran je i oko trenutne političke situacije te mogućih posljedica odlaska ili neodlaska na pogreb. Slavko je Hrvat i katolik, a Đulaga Bosanac musliman. Danas žive na različitim stranama Mostara, grada snažno podijeljenog na dvije zajednice: hrvatsku i muslimansku...

Glavne uloge u filmu tumače Bogdan Diklić i Nada Đurđevska, a uz njih igraju još i Ivana RoščićIzudin BajrovićVinko KraljevićRakan RushaidatNermin Tulić i mnogi drugi.

Na Obrani i zaštiti rade  i pomoćnik redatelja Radivoje Andrić, direktor fotografije Erol Zubčević i montažerka Ivana Fumić. Za scenografiju je zadužen Mario Ivezić, za kostimografijuSanja Džeba, a majstorica maske je Ana Bulajić Črček. Film se snima na različitim lokacijama u Mostaru i Čapljini. Film nastaje u produkciji kuće Spiritus Movens iz Zagreba (Zdenka Gold), Produkcije Kadar iz Širokog Brijega te Hrvatske radiotelevizije, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Fondacije za kinematografiju Sarajevo.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI