Naslovnica > MEDIATEKA > DOKUTEKA > Kako je nastajao Einstein on the Beach

Kako je nastajao Einstein on the Beach

Na današnji dan 1937. godine rođen je skladatelj Philip Glass. Tim povodom donosimo vam dokumentarac o inscenaciji njegove, možda najpoznatije, opere, a u režiji Roberta Wilsona.
Share on facebook
Share on twitter

Einstein on the Beach opera je Philipa Glassa u četiri čina iz tzv. portretne trilogije, a koju još čine Satyagraha Akhnaten. 

Glass je operu skladao 1975. godine, a u režiji Roberta Wilsona praizvedena je 25. srpnja 1976. godine na festivalu U Avignonu. Gotovo deset godina kasnije, točnije 1984. godine isti se dvojac ponovno prihvatio postavljanja opere i to na sceni Brooklyn Academy of Music, a ta je izvedba ušla u anale.

Pripreme za izvedbu najduže Glassove opere (u cijelosti traje pet sati - bez pauze!), uz pripadajuće intervjue s autorom, redateljem i članovima ansambla, u dokumentarcu The Changing Image of Opera zabilježili su Chrisann Verges i Mark Obenhaus

https://www.youtube.com/watch?v=Urpf17NzYpc

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI