Naslovnica > VIJESTI > PLES > Dinko Bogdanić vozi Tramvaj

Dinko Bogdanić vozi Tramvaj

Predstava kojom je u koprodukciji s HNK 2005. otvoren Muzički Biennale Zagreb, postala je prva produkcija – 'Zagrebačkih baletnih solista’.
Share on facebook
Share on twitter

Dinko Bogdanić

'Tramvaj zvan čežnja'praizveden je 2005. na otvorenju 23. Muzičkog biennala Zagreb i to na sceni zagrebačkog HNK. Više nego prigodno jer mu je libreto prema drami Tenesee Williamsa napisala tadašnja (i sadašnja) ravnateljica zagrebačke Drame, Sanja Ivić, glazbu skladao u ta doba intendant – Mladen Tarbuk, a koreografiju potpisao (tadašnji) ravnatelj Baleta – Dinko Bogdanića. Predstava je igrala sve skupa 4 puta u matičnoj kući i još tri puta na gostovanjima uključujući i ono na Igrama, koreograf je za nju dobio Nagradu hrvatskog glumišta i – onda je skupa s tadašnjom upravom teatra, skinuta s repertoara.

Bogdanić je vrlo brzo po otkazu najavio osnivanje Zagrebačkih baletnih solista, trupe koja bi se bavila plesnim repertoarom prve polovice 20. stoljeća, a isti su konačno oživjeli ovih dana i to upravo - 'Tramvajem'. Bogdanić je naime od HNK otkupio scenografiju i kostime te s gotovo istovjetnom podjelom onoj s premijere, otvorio ovogodišnju plesnu sezonu u Zagrebu.

'Tramvaj' tako igra u Zagrebačkom kazalištu mladih i to s članovima Baleta HNK u Zagrebu - Edinom Pličanić u glavnoj ženskoj i Georgeijem Stancium u glavnoj muškoj ulozi, a Bogdanić najavljuje i njegova skora i brojna gostovanja.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI