Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Dinko Bogdanić tužio HNK Split

Dinko Bogdanić tužio HNK Split

Bivši v.d. ravnatelja Baleta Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu Dinko Bogdanić tužio je tu kuću jer je razriješen dužnosti pet mjeseci prije isteka mandata.
Share on facebook
Share on twitter

Intendant HNK Split Goran Golovko Hini je potvrdio da je Bogdanić podnio tužbu protiv toga kazališta, a Bogdanićev odvjetnik Jadran Franceschi rekao je da su podnesene dvije tužbe i to Općinskom i Upravnom sudu.

"Općinski sud rekao je da nije nadležan pa smo uložili žalbu i sada čekamo odluku", kratko je za Hinu prokomentirao Franceschi.

Podsjetimo Dinka Bogdanića u srpnju prošle godine razriješilo je Kazališno vijeće na prijedlog intendanta i to  zbog neprimjerenog ponašanja prema članicama baletnoga ansambla.

Bogdanić je od prosinca 2015. godine bio pod opomenom pred otkaz zbog vrijeđanja rumunjske balerine, članice ansambla, Alexandre Bertee. Za vrijeđanje ga je prijavila i balerina Tea Jelić nakon čega je Golovko Kazališnom vijeću predložio njegovo razrješenje.

Kazališno vijeće zatražilo je mišljenje od Ministarstva kulture koje je pozvalo sve dionike da postupe u okviru i u skladu sa zakonskim ovlastima podsjetivši na nužnost suradnje intendanta i Kazališnoga vijeća. Tada je ostavku na svoju dužnost podnijela predsjednica Kazališnog vijeća Inge Tomić Koludrović, nezadovoljna očitovanjem Ministarstva.

Uz ove sudske postupke, HNK Split vodi još barem jedan -  onaj vezan za predstavu Silovanje Lukrecije.

"Riječ je o predstavi koja se radila u koprodukciji, a kazalište je tuženo zbog autorskih odnosa koji navodno nisu bili adekvatno riješeni", kaže intendant Golovko.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI