Naslovnica > VIJESTI > INFO > Tjedni TV-pregled br.47/2010

Tjedni TV-pregled br.47/2010

Što je forum kazalište, tko je dobio Nagrade hrvatskog glumišta, kako se pleše u sanatoriju i zatvoru, i tko je Boris sazanajte ovog tjedna putem malih ekrana.
Share on facebook
Share on twitter

Predstava i forum kazalište
Srijeda/24.11./8:50/ 14:15/ HRT 2

U emisiji se razgovara o konceptu forum kazališta i predstava, na primjeru predstave 'Priča o našem Zagrebu' učenika 15.gimanzije, koja se bavi  problemom nasilja u gradu.

Dodjela nagrada hrvatskog glumišta, prijenos
Srijeda/24.11./20:10/ HRT 1

Prijenos svečane dodjele Nagrada hrvatskog glumišta iz HNK-a u Zagrebu, koja je ove godine u znaku proslave 150. obljetnice zagrebačkog HNK-a. Toga dana, odnosno 24.11.glumac Vilim Lesić objavio je da će se na zagrebačkoj pozornici govoriti samo hrvatskim jezikom.
Nagrada je utemeljena 1992.godine te je ovo 18. dodjela, a tko je sve nominiran u kategorijama za najboljeg glumca, glumicu, predstavu u cijelini, redatelja, kostimografa...provjerite ovdje. Nagrada za životno djelo te svekoliko umjetničko djelovanje u kategoriji drame ove godine pripala je redatelju Jošku Juvančiću, a u kategoriji operete i mjuzikla Nagrada za svekoliko umjetničko djeloavnje, dodjeljena je pjevačici, plesačici i glumici Lili Čaki, koja  već  šest desetljeća djeluje na sceni Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija. Scenaristice svečane dodjele Nagrada su dramaturginje Dora Delbianco i Zinka Kiseljak, dok je redateljica  Saša Broz.

Opera box
Subota/27.11./11:23/ HRT 1

Visina
Nedjelja/28.11./ 11:10/ ARTE

Plesni film, čija se radnja zbiva početkom prošlog stoljeća u sanatoriju visoko u Švicarskim planinama, gdje pacijenti žive ne mirnim životima.  Kada u sanatorij stigne iscrpljen Erwin Stiller, nailazi na  grupe pacijenata koji provode svoje dane između istog  starog  trijema, spavaće sobe i blagovaone. Erwinu se svidi Charlotte, mlada pacijentica koja je već zaljubljena u karizmatičnog Johann, uz to kroz cijeli film provlači se i strah od smrti. Groteskna koreografija je kombinacija slaptsticka, neverbalnog kazališta i plesa. Film je nastao prema istoimenoj  predstavi i koreografiji nizozemskog ' Hans Hof Ansambla', čiji plesači plešu i u ovom filmu.

Drugi -Zatvorenik u Tartu
Nedjelja/28.11./ 11:35/ ARTE

Nagrađivani plesni film islandske koreografkinje Helene Jonsdottir, čija se radnja događa u modernom estonskom zatvoru Tartu. U zatvoru radi čuvar Jinn i medicinska sestra Lilith, Jinn je uvjeren da Lilith ima ljubavni odnos s mladim zatvorenikom što ga čini ludim od ljubomore. U ulozi Lilith pleše koreografkinja Helena Jonsdottir,  dok ulozi čuvara pleše glumac i estonska TV-zvijezda Mait Malmsten. Amosfersku glazbu za film skladao islandski bend Ske.

Lada Kaštelan: Rekvijem za Borisa
Nedjelja/28.11./ 13:30/HRT 2

Tv-drama prema scenariju Lade Kaštelan u režiji Eduarda Galića, čija radnja započinje susretom srednjoškolskog profesora i njegove kolegice iz studentskih dana na sprovodu njihovog prijatelja i kolege Borisa. Zajedno se prisjećaju kada su kao glumačka družina surađivali na jednoj drami u kojoj se isprepliću život i gluma. Glavni junak Boris u drami i u životu osvaja mnoge žene zbog čega dolazi do niza zapletenih odnosa.

/naslovna: whitepuffycloud/

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE