Naslovnica > VIJESTI > PLES > Zamisli Zagreb u ritmu muzike za ples

Zamisli Zagreb u ritmu muzike za ples

Ili, još bolje - priključi se proslavi Svjetskog dana plesa i u četvrtak od 18 sati zapleši na Cvjetnom trgu.
Share on facebook
Share on twitter

Plesni Centar Tala i NOMAD Dance Academy  Svjetski dan plesa, 29. travanj obilježit će u Zagrebu s dva zanimljiva plesna događanja, ujedinjena pod parolom GO OUT & DANCE. Prošle je godine u sklopu ove akcije snimljen istoimeni video rad autora Aleksandre Janeve Imfield i Olivera Imfielda, sastavljen od 'doniranih' plesnih pokreta pozvanih umjetnika, kreatora kulturne politike, ministara kulture i drugih javnih i anonimnih pojedinaca iz Beograda, Ljubljane, Sarajeva, Skopja.

I ove godine plesat će se u isto vrijeme u šest zemalja u regiji: na  trgovima u Ljubljani, Beogradu, Sarajevu, Sofiji, Skopju i Zagrebu bit će uživo izvedeni isječci iz plesnih predstava, a video snimka događanja u svakom gradu bit će montirana u zajednički video na temu plesa i pokreta.  Na Cvjetnom trgu u Zagrebu, od 18 sati, uz glazbu DJ-a Alena S i bubnjara skupine Lagarto plesat će sve plesne umjetničke organizacije, plesne škole i svi ljubitelji plesa koji se odluče priključiti ovoj velikoj proslavi. Nastupat će članovi Zagrebačkog plesnog ansambla, ansambla Kelkope, Plesnog centra Tala, Studija za suvremeni ples, Capoeira Amazonas, Atomic dance factory i Škola suvremenog plesa Ane Maletić, pa vi odolite da vam noge same na zaplešu. Pročitat će se i poruke, međunarodna i hrvatska, koje se tradicionalno šalju povodom Svjetskog dana plesa.

Nešto ranije istog dana, još jedna plesna poslastica: na platou Muzeja suvremene umjetnosti  od 12 do 13 sati nastupat će Martina Nevistić, koja je na Platformi mladih koreografa izvela svoj koreografski prvijenac, predstavu 'WannaB' i dobila priliku gostovati na koreografskom festivalu Almada u Portugalu gdje je osvojila nagradu publike. Uz Martinu, na platou MSU-a plesat će Tamara Curić, Iva Korenčić, Petra Hraščanec i polaznici Studija za suvremeni ples, Plesnog Centra Tala i Škole za suvremeni ples Ane Maletić.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI