Naslovnica > VIJESTI > INFO > HNK Rijeka: Nada i dalje vlada

HNK Rijeka: Nada i dalje vlada

Kazališno vijeće HNK Ivana pl. Zajca od tri prijave za intendanta odabralo onu Nade Matošević Orešković i proslijedilo je Gradskom vijeću na potvrdu.
Share on facebook
Share on twitter

Na sredinom ožujka raspisan natječaj za izbor prve osobe HNK Ivana pl. Zajca javila su se tri kandidata čije je prijave u ponedjeljak 12. travnja, razmotrilo Kazališno vijeće u sastavu Elvio Baccarini (predsjednik), Diana Grgurić i Damir Orlić. Kako javlja Novi list, prijava književnika i filozofa Ivana Cvitanušića nije do kraja udovoljila propozicijama natječaja, dok su kandidature i priloženi programi sadašnje intendantice Nade Matošević Orešković te redatelja Zlatka Svibena, koji je u mandatu prethodnog intendanta Srećka Šestana obnašao funkciju ravnatelja Hrvatske drame u HNK Rijeka, ocijenjeni vrlo kvalitetnima.

'U konačnici smo na daljnju proceduru Gradskom vijeću Grada Rijeke uputili jedino prijedlog Nade Matošević Orešković', izjavio je Baccarini Novom listu. 'Kao komparativnu prednost ove kandidatkinje ističemo njen program djelovanja, u kojemu su razrađeni svi segmenti procesa rada, kao i financijski plan, koji su u kontinuitetu dosadašnjeg dostignuća.'

Ukoliko gradski vijećnici potvrde odluku Kazališnog vijeća, Nada Matošević Orešković, nakon isteka četverogodišnjeg mandata u ožujku sljedeće godine, i dalje će ostati na mjestu intendatice HNK Ivana pl. Zajca.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE