Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Pulitzer za dramu – mjuziklu

Pulitzer za dramu – mjuziklu

'Next To Normal' je nagrađen iako nije bio među finalistima; posljednji mjuzikl s Pulitzerom bio je 'Rent' još 1996.
Share on facebook
Share on twitter

Što se Pulitzera - nagrade koja se u 21 kategoriji dodijeljuje od 1917. - tiče, ne moraš biti među finalistima da bi osvojio nagradu: žiri je ove godine iskoristio pravo da zaobiđe sve nominirane i nagradu za dramu dodijelio rock mjuziklu 'Next To Normal' Toma Kitta i Briana Yorkeya koji nije bio ni prijavljen u konkurenciju. 'The Elaborate Entrance of Chad Deity' Kristoffera Diaza, 'Bengal Tiger at the Baghdad Zoo' Rajiva Josepha i 'In the Next Room or the vibrator play' Sarah Ruhl su se, tako, uzalud nadali velikoj časti i iznosu od 10 tisuća dolara, čime se nastavlja ćudljivost Pulitzerovih sudaca u ovoj kategoriji. Podsjetimo, 2006. nagrada za dramu nije ni dodijeljena, dok je godinu kasnije Upravni odbor preskočio odluku žirija i Pulitzera dodijelio 'Zečjoj rupi' Davida Lindsaya Abairea.

'Next To Normal' zaslužio je nagradu jer 'širi tematski spektar žanra' teškom obiteljskom pričom o ženi s bi-polarnim poremećajem i kliničkom depresijom koja pokušava biti dobra supruga i majka. Mjuzikl se pojavio na Broadwayu u ožujku 2009., a osvojio je i tri Tonya: za glazbu, orkestraciju i glavnu žensku ulogu (Diana Goodman). Zanimljivo je spomenuti da je i posljednji mjuzikl koji je osvojio Pulitzera prije 'Next To Normal', 'Rent', na scenu postavio isti redatelj - Michael Grief.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE