Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Nagrade Gumbekovih dana

Nagrade Gumbekovih dana

Treći Gumbekovi dani u Zagrebu završeni su uručivanjem festivalskih nagrada, dok je Zlatko Vitez mimo žirija podijeli još par nagrada, između ostalog i onu za izniman doprinos oživljavanju cabareta - Dušku Ljuštini
Share on facebook
Share on twitter

O nagradama 3. Gumbekovih dana odlučivao je žiri u sastavu: Marta Crnobrnja, Branko Babac, Zoran Mužić i Branko Vukšić.

Nagrada za najbolju predstavu pripala je jednoglasnom odlukom žirija predstavi 'Skupština' Ljubomira Kerekeša i Hrvatskoga narodnoga kazališta iz Varaždina, a u obrazloženju stoji:

'Struktura predstave je zapravo dnevni red jedne obične seoske, provincijske skupštine. Kroz lokalne, naoko banalne probleme autor i režiser Kerekeš dijagnosticira globalnu društvenu i političku scenu'.

Nagrada za najboljeg glumca također je jednoglasno otišla u ruke Ljubomira Kerekeša i to sa slijedećim obrazloženjem:

'Kako ga najkraće opisati? Virtuoz! Lani, u ljetu, na Opatovini, oduševljavao je bravurama u 'Hipohondrijašu', a prije nekoliko dana u ovoj je dvorani nasmijao i one kojima - dok nisu osjetili njegovu nenadmašnu vještinu - nije bilo ni do čega, a kamoli do smijeha.
Njegov je Trpimir Oršuš brušeni dragulj - jezično, pjevački, svirački i igrački začudan. I u toj ulozi ga glumačka rješenja, strast i uvjerljivost potvrđuju kao jednog od najtalentiranijih hrvatskih kazališnih glumaca
'.

Najboljom glumicom proglašena je Ana Begić za predstavu 'Gola u Kavezu':

'Iznimno je darovita. Ekspresivna. Strastvena. Ženstvena. Razara istinom, i žene i muškarce. Iza pogana jezika, muškobanjaste poze i zaokupljenosti poslovnim uspjehom krije se strah.
Njezina je Tanja duboka, višeslojna, istinita… Zbog nje, a i njezinih kazališnih suigračica, koje su joj izvanredan oslonac, isplati se doći u kazalište.
'

Osim nagrada žirija, Zlatko Vitez, umjetnički ravnatelj Histriona, dodijelio je i posebne nagrade:

-  predstavi 'Stoka sitnog zuba', te
- nagradu za izniman doprinos oživljavanju cabareta -  Dušku Ljuštini.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI